Askartele kulhot silkkipaperista
Tee itse
Askartele kulhot silkkipaperista
Herkullisen väriset tarjoilukulhot valmistetaan silkkipaperista. Askartelu onnistuu helposti myös lasten kanssa.
18.12.2015
 |
Unelmien Talo&Koti

Astiat päästävät valoa kauniisti läpi, jos teet ne silkkipaperista. Silkkipapereissa on myös tosi herkullisia värejä. Muotoihin saa vaihtelua käyttämällä erilaisia muotteja, ilmapalloja, posliinikulhoja ja astioita.

Tarvikkeet:

 • ilmapallo tai astia muotiksi
 • silkkipaperia
 • tapettiliisteriä
 • sivellin liisterin levittämiseen
 • vaseliinia tai vastaavaa, myös tuorekelmu käy
 • sakset
 • kartonkisuikale ja teippiä ilmapallon pohjaan
 • valumatonta geeliliimaa, esimerkiksi Scotch.

Kulhot silkkipaperista – ohje:

 1. Kulhon muotiksi tarvitset ilmapallon tai astian. Ohjeessa on käytetty isoihin kulhoihin ilmapalloja ja pieneen kulhoon metallista puolen litran mittaa. Puhalla ilmapallo täyteen, aseta se mukiin ja voitele se esimerkiksi vaseliinilla. Myös perusvoide käy. Jos käytät muottina astiaa, valmis silkkipaperikulho on helpompi irrottaa muotista, jos päällystät sen tuorekelmulla.
 2. Leikkaa tai revi silkkipaperista palasia. Tässä ilmapallon päälle revittiin suorakulmaisia palasia. Pienempää astiaa varten leikattiin myös ympyröitä, joiden halkaisija on 3 cm. Jos sinulla on kuvioleikkuri, työ käy huomattavasti nopeammin.
 3. Levitä tapettiliisteriä siveltimellä muotin päälle. Lisää ensimmäinen kerros paperinpalasia haluamasi astian muotoon. Jos käytät muottina ilmapalloa, päällystä siitä noin puolet.
 4. Liisteröi paperia viitisen kerrosta. Jos astiasi on esimerkiksi kartion tai lieriön muotoinen, silkkipaperin pystyy levittämään tasaisesti ilman suurempia kupruja ja ryppyjä. Paperin leikkaaminen pienemmiksi palasiksi auttaa siinä. Ilmapallossa ja muissa pyöreissä muoteissa paperi rypistyy, joten sen silotteluun ei kannata käyttää kauheasti aikaa. Pintaan tulee kaunis, elävä tekstuuri.
 5. Odota, että työ on kokonaan kuivunut ja poista muotti sen sisältä.
 6. Jos käytit muottina ilmapalloa, tee pohjaan rengas kartonkisuikaleesta ja teipistä. Liimaa se paikoilleen valumattomalla geeliliimalla. Kun liima on kuivaa, päällystä rengas silkkipaperilla ja liisterillä.
 7. Tasoita kulhon reunat saksilla.
Kommentoi »