Askartele kirsikankukkia paperista
Tee itse
Askartele kirsikankukkia paperista
Paperi on edullista ja taipuu vaikka mihin – esimerkiksi kirsikankukiksi.
Julkaistu 18.12.2015
Unelmien Talo&Koti

Paperia saa kaikissa sateenkaaren väreissä, ja jos juuri oikeaa sävyä ei osu kohdalle, paperin voi maalata itse. Paperikukkia voi tehdä kreppi- ja silkkipaperista tai jopa origamipaperista. Ohjeessa on käytetty paperinarua ja -nauhaa ja kukan keskukseen silkkipaperia. Keväiset kirsikankukat on kiinnitetty maalattuun oksaan. Helppoa ja yksinkertaista.

Tarvikkeet:

  • paksua vaaleanpunaista paperinarua ja keltaista paperinauhaa
  • vaaleanpunaista silkkipaperia
  • teippiä
  • sakset
  • pinkkiä ja valkoista akryylimaalia
  • oksa
  • (valkoista spraymaalia oksan maalaamiseen)
  • kuumaliimapistooli.

Näin teet kirsikankukat

1. Leikkaa vaaleanpunaisesta paperinarusta sopivia pätkiä terälehdiksi ja avaa ne. Noin 9 x 6 cm on sopiva koko terälehtiin. 15 kukkaa varten tarvitset 30 palasta.

2. Maalaa kukat vedellä laimennetulla akryylimaalilla. Liukuväriefektiin tarvitset valkoista ja pinkkiä maalia. Maalaa 10 palasta valkoisella, 10 pinkillä ja 10 niistä sekoitetulla vaaleanpunaisella. Kun paperit ovat kuivuneet, leikkaa niihin terälehtien muodot.

3. Leikkaa keltaisesta paperinauhasta heteitä varten 30 palasta, kooltaan noin 2 x 4,5 cm. Leikkaa niihin ohuet hapsut yhdelle sivulle taitosten suuntaan.

4. Leikkaa vaaleanpunaisesta silkkipaperista 15 kappaletta 9 x 6 -senttisiä paloja kukkien keskusta varten. Taita ne keskeltä ja pyöritä ohueksi rullaksi. Voit käyttää keskukseksi myös vaaleanpunaista paperinarua sellaisenaan.

5. Pyöritä heteet keskuksen ympärille ja kiinnitä teipillä. Pyöritä sen jälkeen terälehtipalat napakasti heteiden ympärille ja teippaa kiinni.

6. Avaa terälehdet varoen. Voit vielä tässä vaiheessa muotoilla kukkaa halutessasi. Leikkaa ylimääräinen kanta pois, kannan pituudeksi riittää noin 0,5 cm.

7. Kiinnitä kukat kuumaliimalla oksaan. Voit halutessasi maalata oksan ensin spraymaalilla. Kuori silloin kaarna pois oksasta, jotta kaikki maali ei imeydy kaarnaan.

Lisätietoja:

Kommentoi »