Unohda imurointivara ja leikittele väreillä! Asiantuntija listaa syksyn kiinnostavimmat verhotrendit
Sisustus
Unohda imurointivara ja leikittele väreillä! Asiantuntija listaa syksyn kiinnostavimmat verhotrendit
Kannattaako samaan tilaan laittaa keskenään erilaisia verhoja? Minkä mittaiset verhot näyttävät parhailta? Eurokankaan markkinointisuunnittelija Milla Halonen vinkkaa verhotrendeistä ajankohtaisimmat.
20.9.2019
 |
Meillä kotona

Mitkä värit ovat nyt pinnalla, Milla?

Värit ovat palanneet verhoihin. Pehmeä väripaletti päihittää kovan mustavalkoisuuden. Erityisen suosittuja ovat murretut pellavan sävyt, roosat ja taitetut vihreät. Voimakkaammista väreistä erottuvat tumma keltainen, kanelinruskea ja metsänvihreä. Valkoisten verhojen ystävät ovat puolestaan löytäneet erilaiset beigensävyt.

Mitä uutta olohuoneessa?

Olohuoneessa suositaan runsaita ripustuksia. Verhonauha antaa ilmettä täyspitkille verhoille, saa ne laskeutumaan kauniisti ja liikkumaan vaivattomasti.

Harva tulee ajatelleeksi, että verhoilla voi lisätä myös asumismukavuutta. Uusia teknisiä ominaisuuksia ovat valon- ja lämmönhallinta, ja verhoilla voi säädellä myös akustiikkaa.

Ruskean eri sävyt ovat taas nousussa, myös verhoissa. Kuva: Norman Copenhagen.

Miltä näyttää makuuhuoneessa?

Makkariin suosittelen pimentäviä verhoja. Kuoseja on tarjolla joka tyyliin ja tarpeeseen: saatavana on sekä yksivärisiä että kuviollisia pimennyskankaita. Verhoja valitessasi kiinnitä huomiota erityisesti kankaan leveyteen, jottei valoa pääse karkaamaan huoneeseen verhojen reunoilta. Lastenhuone on oiva paikka kokeilla kuoseja ja värejä. Ota lapset mukaan suunnitteluun, yllätyt iloisesti!

Mitä on tarjolla keittiönikkunaan?

Enää ei ajatella, että keittiössä pitäisi olla kyökkikuosia. Avokeittiössä on tärkeää, että keittiön sisustus sopii muuhun ympäristöön. Olohuoneessa voi olla pitkät verhot ja keittiössä laskosverhot samasta tai yhteensopivasta kankaasta. Olohuoneen verhot voivat myös jatkua keittiön puolelle sellaisenaan. Keittiön katseenvangitsija voi olla myös näyttävä pöytäliina.

Millaisia ripustustapoja nyt suositaan?

Verhojen ripustamisessa sekä tangoilla että kiskoilla on omat paikkansa. Juuri nyt tosin suositaan seinästä seinään meneviä ripustuksia, joissa kiskot toimivat moitteetta. Kattokiskoilla voit luoda vaikutelman todellista korkeammasta tilasta.

Pitkät verhot saavat nyt nojata lattiaan. Unohda imurointivara!

Erilaiset kasvikuosit ovat nyt ajankohtaisia. Tarjolla on sekä runsaita viidakko- ja puutarha-aiheita että herkkiä, vähäeleisiä kukkakuvioita. Kuva: Eurokangas

Voiko samaan tilaan laittaa keskenään erilaisia tai erikuosisia verhoja?

Kyllä vain! Saat tasapainoisen kokonaisuuden yhdistämällä kuviollisia ja yksivärisiä kankaita tai laittamalla yhteen ikkunaan monta verhoa, joissa on sama sävy mutta eri laatu, esimerkiksi osa verhoista on peittäviä ja osa läpikuultavia.

Entä verhojen pituus?

Pitkät verhot saavat nyt nojata lattiaan. Unohda imurointivara! Muutoinkin liian lyhyet verhot saavat huoneen näyttämään viimeistelemättömältä.

Mitä uutta on materiaaleissa?

Sametti on tehnyt näyttävän paluun. Värit toistuvatkin erittäin upeasti samettiverhoissa. Raskas pellava-viskoosi on oma suosikkini, sillä sen pinta on eläväinen ja valo siivilöityy sen läpi kauniisti.

Samettiverhot tuovat makuuhuoneeseen tunnelmaa.

Ovatko valoverhot palanneet koteihin?

Eivät ne ole koskaan täysin kadonneetkaan. Nyt valoverhot yhdistetään paksumpiin verhoihin luomaan kerroksellisuutta ja näkösuojaa. Valoverhoissakaan ei enää tarvitse tyytyä valkoiseen, sillä värivalikoima on todella kattava ja myös niissä on uudenlaisia pintoja.

Milla Halonen. Kuva: Eurokangas
3 kommenttia