Anopinhammas ilahduttaa vehreydellään ja helppohoitoisuudellaan – katso vinkit kasvin kasvatukseen ja hoitoon

Anopinhammas ilahduttaa vehreydellään ja helppohoitoisuudellaan – katso vinkit kasvin kasvatukseen ja hoitoon
Anopinhammas on hyvä vaihtoehto, jos kaipaat ikkunalaudallesi tyylikästä viherkasvia, joka pärjää vähälläkin hoidolla. Kasvi myös puhdistaa huoneilmaa ja näyttää raikkaan vihreältä vuoden ympäri. Poimi jutustamme vinkit, joilla onnistut anopinhampaan hoidossa ja kasvatuksessa!
Julkaistu: 2.11.2018

Anopinhammas (Sansevieria trifasciata 'Hahnii') mataline lehtiruusukkeineen on kuin miniversio anopinkielestä, jolla on pitkät miekkamaiset lehdet. Kasvi ei ole erityisen vaativa kasvuolojen suhteen. Lisäksi anopinhammas on helppohoitoinen, mikä tekee siitä hyvän kasvin viherkasviharrastusta aloittelevalle viherpeukalolle.

Anopinhammas: kasvatus ja hoito

Valo-olot

Anopinhammas viihtyy niin aurinkoisella kuin puolivarjoisellakin paikalla.

Lämpötila

Anopinhampaalle sopii mainiosti normaali huoneenlämpö. Talvella kasvi voi olla hieman viileämmällä ikkunalaudalla, mutta lämpötila ei saa silloinkaan laskea alle kymmenen asteen.

Anopinhampaan kastelu ja lannoitus

Anopinhammas ei pidä märästä mullasta. Kun olet kastellut kasvia, anna mullan kuivahtaa, ennen kuin kastelet uudelleen. Jos unohdat kastelun pitkäksi aikaa, sekään ei yleensä haittaa. Kastele silloin kasvia hieman reilummin, jotta se elpyy. Talvisaikaan kastele anopinhammasta vain niukasti.

Kasvukauden aikana voit antaa anopinhampaalle lannoitetta kasteluveden mukana muutaman viikon välein. Älä lannoita kasvia talvella.

Anopinhampaan uudelleenistutus

Jos haluat istuttaa anopinhampaan uuteen ruukkuun, valitse sille mieluiten saviruukku, joka hengittää paremmin kuin muoviruukku. Käytä multana hiekkapitoista kaktusmultaa. Kasvia ei tarvitse uudelleenistuttaa joka vuosi. Vaihda multa ja ruukku vain, jos ruukku on käynyt liian pieneksi ja multa on tiivistynyt liian kovaksi.

Anopinhampaan lisäys

Lisää anopinhammasta lehtipistokkaista. Anna pistokkaiden kuivahtaa muutama päivä, ennen kuin pistät ne kaktusmultaan juurtumaan.

Keltareunaisia lajikkeita voidaan lisätä vain tainta jakamalla, ei lehtipistokkaista. Keltareunaisesta lajikkeesta otetut lehtipistokkaat vaihtavat värinsä vihreiksi.

Kauniit raidalliset lehdet tuovat vaihtelua ikkunalaudan viherkasvivalikoimaan.
Vaaleareunainen 'Silver Marginata' -lajike pitää jakaa, jos sitä haluaa lisätä. Pistokaslisäyksessä lehtien väri muuttuu pikku hiljaa tasaisen vihreäksi.
Kommentoi »