Anni Ihamäen uuni-Apetina pelastaa kiireisen arjen – kermainen ihanuus valmistuu kuin itsestään yhdessä vuoassa!

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ: Arla
Anni Ihamäen uuni-Apetina pelastaa kiireisen arjen – kermainen ihanuus valmistuu kuin itsestään yhdessä vuoassa!
Arlan brändilähettiläs Anni Ihamäki kehitti kreikkalaisesta uunifetasta oman versionsa, eikä ole vielä kyllästynyt siihen. Yhden astian nopeaan ja kermaiseen arkiruokaan lisätään vihanneksia ja kahta eri välimerellistä juustoa, koska more is more!
Julkaistu 1.3.2023

Ruokakirjailija ja juontaja Anni Ihamäelle ruoanlaitto on muutakin kuin vatsantäytettä, hyvällä ruoalla hän osoittaa läheisilleen rakkautta, vaikka arkiruoan laittaakin pääasiassa puoliso.

Anni rakastaa laittaa ruokaa ja matkustella. Usein inspiraatio uusiin resepteihin syntyy ulkomailla. Matkustaessa on helppo tutustua uusiin ruoka-aineisiin ja päästä kokeilemaan uusia makuja.

– On aina ihana maistella paikallisia herkkuja ja oppia tekemään niitä. Thaimaassa kävin jopa ruokakurssin, Anni muistelee.

Inspiraatio uunijuustoon syntyi lomamatkalla Kreikassa. Kuva Alli Anttila.

Inspiraatio yhden astian uunijuustoon syntyi jo 2000-luvun alussa lomamatkalla Kreikassa.

– Siellähän tarjoillaan juustoa mitä ihanimmilla tavoilla! En ollut aikaisemmin tullut ajatelleeksi, että fetajuuston voi laittaa uuniin vihannesten kanssa ja siitä tulee aivan taivaallista! Juustona erityisesti välimerellinen Apetina Original pala toimii tässä reseptissä täydellisesti, koska se on niin pehmeää ja siitä tulee ihanan kermaista.

Annin ruokakirja 2:een päätyneessä uunifetassa käytetään kahta eri Apetinan välimerellistä juustoa. Apetina Original pala sulaa uunissa vastustamattoman kermaiseksi ja Apetina Snack Aurinkokuivatut Tomaatit -juuston öljymarinadi antaa uunijuustolle paahdettujen vihannesten kanssa vielä ekstramakua.

Apetina Original pala ja Apetina Snack Aurinkokuivatut Tomaatit paahtuvat ihanan kermaisiksi uunissa. Kuva Alli Anttila.

Annin uuni-Apetina

250 g kirsikkatomaatteja

nippu parsaa

oliiviöljyä

kuivattua oreganoa

sitruunan mehu

suolaa ja pippuria

Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Lorauta öljyä uunivuoan pohjalle ja laita Apetina Original pala -juusto vuokaan. Ympäröi se pilkotuilla tai kokonaisilla parsoilla ja kirsikkatomaateilla. Kaada päälle pakkaus Apetina Snack Aurinkokuivatut Tomaatit -juustoa, lisää myös makua tuova öljymarinadi pakkauksesta.

Halutessasi lorauta vielä lisää oliiviöljyä ja oreganoa päälle. Anna olla uunissa, kunnes salaattijuusto ruskistuu. Purista päälle tuoretta sitruunaa.

Nauti alkuruokana tai pääruokana, esimerkiksi perunoiden, kasvisten, leivän tai pastan kanssa!

Arla Apetina tuoteperheestä löytyy 20 erilaista välimerellisestä juustoa, jotka sopivat niin salaatteihin, pastoihin ja uuniruokiin. Lue lisää!

Kommentoi »