Meidän Talo

Alle 2000 euron keittiöremontti! Harmaa keittiö muuttui kokovalkoiseksi edullisilla materiaaleilla ja vanhaa säästäen

Alle 2000 euron keittiöremontti! Harmaa keittiö muuttui kokovalkoiseksi edullisilla materiaaleilla ja vanhaa säästäen
1990-luvun pimeä ja aikansa elänyt keittiö uudistettiin mahdollisimman edullisesti ja vanhaa hyödyntäen. 2500 euron remonttibudjetti alittui lopulta selvästi.
Julkaistu 16.2.2023

Kun nelihenkinen kaarinalaisperhe muutti kuusi vuotta sitten lokakuussa 1970-luvun omakotitaloon, he tekivät kotiin pientä pintaremonttia. Suurin muutoksiin ei haluttu ryhtyä heti, sillä he olivat saaneet juuri valmiiksi ison mökkiremontin. 1990-luvulla uusittu harmaa keittiö ei vastannut perheen toiveita, mutta sen remontointi päätettiin jättää myöhemmäksi.

Viime keväänä ruoanlaittoa rakastava perheen äiti kyllästyi katselemaan muuhun kotiin sopimatonta, pimeää ja vanhanaikaista keittiötä. Hän suunnitteli muutoksen, joka toteutettiin mahdollisimman edullisesti ja vanhaa säästäen. Hän laati tiukan budjetin ja alkoi etsiä edullisia vaihtoehtoja ja materiaaleja.

Tältä keittiö näytti ennen remonttia.
Keittiön muutos haluttiin tehdä ekologisesti mahdollisimman paljon vanhaa hyödyntäen. Lattia ja kodinkoneet säästettiin. Kaapistot ja laatikostot uudistettiin valkoisella maalilla ja uusilla vetimillä. Työskentelytasot, välitila, vetimet, liesituuletin, allas ja hana vaihdettiin uusiin.

Perheen äidin toiveena oli valoisa, kokovalkoinen keittiö mustilla yksityiskohdilla. Mies ei aluksi innostunut valkoisista pinnoista, mutta Pinterestistä etsityt inspiraatiokuvat saivat hänetkin vakuuttuneeksi.

Remontti aloitettiin huhtikuussa irrottamalla kaapistojen ovet ja maalaamalla sokkelit ja listat. Keittiössä uusittiin työskentelytasot, välitila, vetimet, liesituuletin, allas ja hana. Keittiön kodinkoneet oli uusittu aiemmin, joten niitä ei haluttu vaihtaa. Vain rikki mennyt liesituuletin korvattiin uudella.

Vanhat kaappien ja laatikostojen vetimet vaihdettiin siroihin lanka­vetimiin, jotka Milla tilasi Helakaupasta. Vanhan keittiön malli oli käytössä osoittautunut toimivaksi, joten sitä ei ollut tar­vetta muuttaa, ja vanhojen kaappien säilyttämisellä säästyi myös paljon rahaa.

Edelliset asukkaat olivat uusineet laminaattilattian, joka oli hyvässä kunnossa ja sopi väritykseltään tulevaan keittiöön. Se päätettiin säästää. Myös kaappien ja laatikostojen rungot ja ovet säilytettiin. Ovien vaihtaminen olisi ollut helpoin vaihtoehto, mutta 35 uutta ovea olisivat maksaneet vähintään pari tuhatta euroa, kun koko remonttiin oli varattu 2 500 euroa.

Hintavertailun jälkeen kaappien ovet ja laatikot päätettiin ruiskumaalauttaa mattapintaisella valkoisella maalilla kaverin maalaamossa. Muut työt tehtiin omin voimin. Isovanhemmat maalasivat sok­kelit, listat ja saarekkeen seinämät valkoiseksi. Perheen isä asensi kaverinsa kanssa työtasot ja välitilan laatat. Äidin tehtäväksi jäivät suunnittelun, budjetoinnin ja tuotteiden etsimisen lisäksi ja vetimien ruuvaaminen paikoilleen.

Mustat yksityiskohdat luovat kontrastia valkoisille pinnoille. Milla löysi hyvässä tarjouksessa olleen altaan ja hanan pitkän etsinnän jälkeen.
Keittiöremontin yhteydessä saareketta siirrettiin, jotta ruokailu­ryhmälle saatiin lisää tilaa. Ruokapöydän ylle löytyi uusi trumpetti­valaisin Jotexilta, tuolit on hankittu Tori.fi:stä. Kullan­väriset valaisimet löytyivät Rustasta.

Mitä remontti maksoi?

  • Maalit 250 €
  • Välitilan laatat 110 €
  • Vetimet (35 kpl) 155 €
  • Allas 380 €
  • Hana 260 €
  • Tasot 450 €
  • Liesituuletin 230 €
  • Valaisimet 25 €

Yhteensä 1 860 euroa.

11 kommenttia