Ahdas peruskeittiö sai lisätilaa 500 eurolla ja huonejaon muutoksella – ruoanlaitolle ja ruokailulle on nyt omat tilansa
Rakenna ja remontoi
Ahdas peruskeittiö sai lisätilaa 500 eurolla ja huonejaon muutoksella – ruoanlaitolle ja ruokailulle on nyt omat tilansa
Ahdas ja tarpeisiin riittämätön keittiö muuttui toimivaksi lisätyötasolla ja avohyllyköllä. Ruokailuryhmä sai tilaa olohuoneesta.
11.2.2019
 |
Meidän Talo

Vuonna 1979 rakennetun rivitalon peruskeittiössä mahtui juuri ja juuri tekemään kaiken tarpeellisen – mutta vain arkena. Kun kotiin tuli vieraita, ruokailu oli järjestettävä erikseen aikuisten ja lasten vuoroissa. Muiden ruokaillessa kokki ei päässyt tiskikoneelle ja uunille muuten kuin pujottelemalla.

Keittiö oli remontoitu viisi vuotta sitten seiniä kaatamatta ja kaappien paikkoja vaihtamatta. Ruokapöydälle jäävä tila oli ahdas, nurkassa ruokailevien tuolit kolisivat seiniin ja kaikki toimiminen oli hankalaa.

Miten remontti toteutettiin?

Ruokailuryhmä kannettiin kokonaan talosta ulos ja keittiön vapaalle seinälle rakennettiin työtilaa sekä avohyllykkö. Olohuoneeseen koottiin kapea ja pitkä ruokailuryhmä. Uusilla järjestelyillä haluttiin rauhoittaa keittiö ruoanlaitolle. Samalla olohuoneeseen tuli ruokailuryhmä, jonka ääreen mahtuu tarvittaessa kaksikin lapsiperhettä kerralla istumaan.

Pitkän ja kapean ruokapöydän ääreen mahtuu tarvittaessa isompikin porukka.
Keittiön työtaso lepää seinään kiinnitetyn tukiriman varassa ja vain edessä on jalat. Linnmon-pöytälevy 29 e, säädettävät Olov-jalat, 10 e/kpl, Ekby Valter hyllynkannattimet, 3 e/kpl, Kullaberg-jakkarat, 39,95 e, Ikea. Hyllyinä 20 × 150 -senttiset liimapuulevyt, 8,90 e/kpl, Biltema.
Lastenhuoneesta siirretyt valaisimet ripustettiin kattokoukkujen avulla oikeisiin paikkoihin työtason päälle.

Keittiössä on nyt tilaa toimia. Lisähyllytila helpottaa lasten toimimista, kun muropurkkeja ei enää tarvitse kaivaa kaappien perukoilta. Aamiaiset ja välipalat syödään edelleen keittiössä uuden työtason ääressä. Olohuoneen pitkän pöydän ääreen mahtuu helposti kahdeksan ruokailijaa. 60 senttiä syvälle pöydälle ei tosin mahdu kattamaan tarjoiltavia, mutta keittiön uusi työtaso toimii noutopöytänä.

Olohuoneen uuden ruokailutilan penkit olivat ruokapöydän istuimiksi sellaisinaan liian korkeat, joten niistä jätettiin kootessa jalat pois. Korkeus viritettiin optimaaliseksi pehmusteilla, jotka tehtiin vanhasta vieraspatjasta leikatuista paloista ja villakankaasta.
Olohuoneen ruokailuryhmän penkit ovat uudet, pöytätaso tehtiin kapeasta pöytälevystä. Pöydän jalat sekä tuolit löytyivät kirpputorilta.

Mitä remontti maksoi?

  • Pöytälevyt 58 e
  • Työtason jalat ja tukipuut 28 e
  • Jakkarat 80 e
  • Hyllylevyt ja kannattimet 54 e
  • Kattokupu kahdelle valaisinjohdolle ja valaisimien ripustussarjat 17 e
  • Säilytyspenkit 207 e
  • Pöydänjalat ja ruokapöydäntuolit 56 e

Yhteensä 500 euroa.

3 kommenttia