Remontti pintoja purkamatta – kalsea 90-luvun kylppäri päivitettiin uusilla kalusteilla ja pienillä muutoksilla
Rakenna ja remontoi
Remontti pintoja purkamatta – kalsea 90-luvun kylppäri päivitettiin uusilla kalusteilla ja pienillä muutoksilla
Kylpyhuoneen 1990-lukulainen ilme sai väistyä, kun tila remontoitiin pienillä ja kekseliäillä muutoksilla. Kylppärin päivitys onnistui uusilla kalusteilla ja säilytystilaa lisäämällä.
3.3.2023
 |
Meidän Talo

Lappeenrannan asuntomessuille 1990-luvun lopulla rakennetun omakotitalon kylpyhuone oli alkuperäisessä kunnossa ja kaipasi päivitystä. Vanha allaskaappi oli käyttö­ikänsä päässä ja eletty elämä näkyi. Asukkaat halusivat raikasta ja ajanmukaista ilmettä, mutta suureen remonttiin, joka vaatisi pintojen purkamista ja vesieristyksen uusimista, ei haluttu lähteä.

Tältä kylpyhuoneessa näytti ennen remonttia.
Kalusteet ovat Ikean selkeä­linjaista Godmorgon-­sarjaa. Sopivaa käsienpesuallasta metsästettiin pitkään. Linjakas allas löytyi Duravitin Cape Cod -sarjasta.

Positiivista oli, että kylpyhuoneen kaikki kaakelipinnat sekä saumat olivat hyvässä kunnossa ja ilmeeltään neutraalit. Ne pystyttiin jättämään paikoilleen sellaisenaan. Muu kalustus purettiin. Kylpyhuoneen materiaaleihin haluttiin luonnonläheisiä sävyjä ja pehmeää ilmettä, sillä täysin vaaleat pinnat tuntuivat liian kalseilta. Messutalossa oli käytetty paljon eri puulajeja, ja puun väripalettia sekä talon henkeä haluttiin jatkaa myös uudistetussa kylpyhuoneessa.

Asukkaat päätyivät päällystämään suihkun taustaseinän puuta muistuttavalla laatalla. Ratkaisu oli helposti toteutettavissa olemassa olevien laattojen päälle, koska vesieristeet olivat testatusti kunnossa. Kylpyhuoneen käytettävyyttä parannettiin optimoimalla säilytystilaa. Laatikollinen allaskaappi oli tilankäytön kannalta tehokkain ratkaisu. Allaskaappi saatiin sovitettua linjakkaasti vapaaseen tilaan kalustetta pidemmän pöytätason avulla.

Suihkunurkka ennen remonttia.
Puupintaa muistuttava laatta säväyttää suihkutilassa ja nostaa suihkun kauniisti esille. Laatoitusta kiertävä musta alu­miini­lista kehystää seinän taulun tavoin. Laatta hankittiin Bauhausista ja suihku on Hans­grohen Raindance PowderRain Showerpipe.

Kylpyhuoneen valaistusta piti parantaa, sillä se ei riittänyt meikkaamiseen. Valaistusta täydennettiin kahdella peilin kummallekin puolelle asennetulla valaisimella, jotka eivät häikäise mutta valaisevat tehokkaasti. Työt tehtiin sähkö- ja putkitöitä lukuun ottamatta omin voimin. Haasteellisimpana remontissa asukkaat kokivat suunnittelun ja mitoituksen, sillä vanhaa korjatessa kaikkea ei voi ajatella uusiksi.

Remontissa satsattiin ja säästettiin. Koska suuriin pintoihin ei tarvinnut koskea, voitiin vesikalusteisiin panostaa. Suunnittelun lähtökohtana oli kunnollinen suihku, seinä-wc-istuin ja kaunis allashana, kaikki muu nivoutui näiden elementtien ympärille. Lopputulos miellyttää silmää ja on toimiva.

Tilan kalustamien oli millin­tarkkaa, sillä seinä-­wc-­istuimen ja allaskalusteen välissä ei ole liikaa tilaa hukattavaksi. Duravitin seinä-­wc-­istuin hankittiin LVI Juhani Niemeltä.
Hauskat pyyhekoukut ovat osa harkittua kokonaisuutta. Pyyhkeet Lapuan Kankurit.

Mitä remontti maksoi?

  • Lasiseinä listoineen 250 €
  • Laatat 45 €
  • Vesikalusteet (allas, suihku, allashana sekä seinä-wc ja asennuselementti) 3 200 €
  • Kalusteet ja pöytätaso 400 €
  • Sähkö- ja putkityöt 850 €
  • Valaisimet 120 €

Yhteensä 4 865 euroa.

*Remontti tehtiin itse sähkö- ja putkitöitä lukuun ottamatta.

Kylpyhuoneen alkuperäinen peili uudistettiin pienentämällä kokoa. Siro allashana on bidee­suihkulla varustettu Hansgrohen Talis S. Suihkutilan kalusteesta erottanut puuhylly korvattiin mittojen mukaan teetetyllä lasiseinäkkeellä.
6 kommenttia