Avotakka

8 x monikäyttöinen peili

8 x monikäyttöinen peili
Peilit saavat tilan vaikuttamaan suuremmalta ja valoisemmalta. Ripusta peilejä rykelmiksi tai tehosta huoneen ilmettä yhdellä tarkkaan valitulla vaihtoehdolla.
Julkaistu: 16.2.2016

Katseen korkeudelle ripustetusta pikkupeilistä on helppo tarkastaa hiukset tai hattu. Ikornnes-peili käy myös pöydälle tai lipaston päälle, koko 27 x 40 cm, 29 €, Ikea.

Peilin avulla luot tilan tuntua: Pystyyn asetettu peili saa huoneen tuntumaan korkeammalta, kun taas vaakaan sijoitettu leventää. House Doctorin peili toimii hyllyn ansiosta pienen tilan monitoimikalusteena, koko 45 x 110 cm, 209 €.
Kuka sanoo, että kokovartalopeilin paikka on keskellä seinää? Nurkassa se täyttää tyhjän, ehkä pimeänkin alueen ja ovea vastapäätä sijoitettuna lisää avaruuden tuntua. Skagerakin Georg-peili, koko 56 x 190 cm, 369 €, Room 21.
Peilistä heijastuva kasvi moninkertaistaa vihreyden ja piristää kummasti kotia. Peilin asennolla tai toisen peilin avulla tehostat vaikutelmaa. Square-peili seinällä, koko 36 x 46 cm, 67,50 €. Ping Pong -peili pöydällä, halkaisija 18 cm, 40 €, Oyoy.
Epäsymmetrinen ripustus tuo uutta eloa seinälle ja omaperäisyyttä koko tilaan. Suurin piirtein samanmuotoiset peilit toimivat sommitelmassa parhaiten. Peiliryhmä 461,95 € ja metallireunaiset peilit 79,95 €/kpl, Lene Bjerre.
Ota vanha uusiokäyttöön sommittelemalla kuvastimista kokoelma seinälle. Jos kehykset ovat hajonneet tai kadonneet, kokeile ripustaa ne yksinkertaisella juuttinarulla. Tine K Homen peilit on käsitelty vanhannäköisiksi, alkaen 5 €.
Peilirykelmä saa tilan tuntumaan neliöitään suuremmalta. Vastapäisen seinän on hyvä olla rauhallinen, sillä huoneesta tulee helposti levoton, kun näkymä kahdentuu koko seinän leveydeltä. Peilit 1,99–79 €, Ikea.
Kommentoi »