7 vinkkiä netin käyttöön mökillä
Rakenna ja remontoi
7 vinkkiä netin käyttöön mökillä
Nykytekniikan avulla netin käyttö on mahdollista lähes jokaisella mökillä, myös sähköttömällä.
9.11.2015
 |
Meidän Mökki

1. Peruskännykällä voit lukea sähköposteja. Jos haluat katsoa netistä elokuvia häiriöittä, tarvitset vähintään 3G-yhteyden.

2. Mokkula eli usb-modeemi riittää, jos surffailuun riittää yksi tietokone. Kun edullisimmillaan parin kympin hintaisen mokkulan liittää reitittimeen, yhteyden voi jakaa muillekin.

3. Modeemista kannattaa varmistaa, että siinä on liitäntä ulkoiselle antennille. Halvimmissa malleissa liitäntää ei aina ole. Modeemin sisäinen antenni ei riitä, jos signaali on heikko.

4. Ulkoinen antenni vahvistaa matkapuhelinverkon signaalia ja mahdollistaa netin tehokkaan käytön huonoissa olosuhteissa. Antenni kiinnitetään joko mökin seinään tai katolle, myös tv-antennin tolppa on hyvä paikka ulkoiselle antennille. Antennista vedetään kaapeli modeemiin.

5. Operaattorien verkkojen voimakkuuksissa on eroja. Löydät operaattoreiden kuuluvuuskartat netistä, uusimman tiedon saat soittamalla. Operaattorin vaihtaminen voi parantaa yhteyttä ratkaisevasti.

6. Reitittimen avulla nettiyhteyden voi jakaa useille laitteille, kuten puhelimille ja tietokoneille kaapelin välityksellä tai langattomasti. Reitittimessä voi olla paikka sim-kortille, jolloin ei tarvita erillistä modeemia. Jos reitittimessä on akku, sitä voi käyttää myös sähköverkon ulottumattomissa.

7. Lisäakulla kännykän tai muun laitteen saa ladattua muutamaan kertaan, jos verkkovirtaa ei ole käytettävissä. Sitä voi käyttää myös esimerkiksi mp3-soittimien, kuulokkeiden ja bluetooth-kaiuttimien lataamiseen. Sähköttömällä mökillä surffaaminen onnistuu myös aurinkovoimalla. Mahdollisuuksia on monia pienestä yhden puhelimen aurinkolaturista koko mökin sähköistäviin järjestelmiin.

Mökin nettiyhteyttä kannattaa hyödyntää myös mökin valvontaan.

Asiantuntija: tuotepäällikkö Antti Aulavuori ,Verkkokauppa.com

Kommentoi »