Avotakka

Salvianvihreät laatat ja messingin hohdetta! 60-luvun pikkukylppäri remontointiin ajattoman hienostuneeksi

Salvianvihreät laatat ja messingin hohdetta! 60-luvun pikkukylppäri remontointiin ajattoman hienostuneeksi
Ei tylsä eikä tavallinen, oli asukkaan toive kylpyhuoneensa täysremontille. Alkuperäisessä kunnossa ollut 60-luvun kylppäri sai keveän ja seesteisen ilmeen, jossa on myös vivahde rakennusajankohdan henkeä.
Julkaistu: 15.3.2021

Vuonna 1961 rakennetun kerrostaloasunnon kylpyhuone oli alkuperäisessä kunnossa, kun sisustussuunnittelija Anna Kantanen ryhtyi suunnittelemaan muutosta. Paljon matkusteleva asukas oli asunut maailmalla ja toivoi, ettei lopputulos olisi tylsä eikä perinteinen.

Tilaa kylpyhuoneessa on vain neljä neliötä. Toiminnot pysyivät entisillä paikoillaan, sillä ikkuna ja ovi sanelivat niiden sijainnin. Vanhan istuma-ammeen tilalle tuli suihkunurkkaus. Suihkuseinä on huomaamaton eikä jaa tilaa liikaa.

Huomaamaton suihkuseinä on kahdesta kohdasta taittuva Sangan malli. Suihku ja hana ovat Tapwellin mallia BI069. Natucer London Sage -laatat ovat ABL-laatoista.
Kattoon ei voitu tehdä toista valonlähdettä, joten Anetan Cosenza-seinävalaisin valaisee koko tilaa. Messinkirunkoinen valaisin on hankittu Stockholm Ljusbutikista. Allaskaappi on Svedbergsin. Thelma-seinähylly on Elloksesta. ABL-laattojen lattialaatat ovat hiekkamaisen beiget, malli Buchtal Plural Light Sand Grey.

Tilan yhtenä kriteerinä oli helppo siivous ja ylläpito. Sen vuoksi seinä-wc ja jalattomat kalusteet valikoituivat jo aikaisessa vaiheessa. Anna Kantanen halusi tilaan keveyden tuntua, ja siksi peilikaapin sijaan seinällä on orgaanisen muotoinen Ferm Livingin peili. Peiliä vastapäätä on korkea kaappi, jossa on runsaasti säilytystilaa.

Ferm Livingin Pond-peilissä on hauska orgaaninen muoto.
Pystyladonta tuo korkeuden tuntua ja sopii kodin rakennusajankohtaan.
Djiboutista tuotu suolakivi puhdistaa kylpytilan ilmaa ja koristaa hyllyä.

Seiniin suunnittelija valitsi salvianvihreää ja valkoista, ja lattiaan beiget laatat. Vihreä luo harmoniaa olematta liian hallitseva pienessä tilassa. Messinkiset yksityiskohdat terästävät kokonaisuuden, ja lopputulos on seesteinen.

Tavoite oli yhdistää 60-luvun vivahde ajattomuuteen. Ajatonta tyyliä korostaa suorakaidelaatta, ja pystyladonta luo tilan tuntua ja antaa vaikutelman korkeudesta.

Tapwellin messinkihanat ovat kaunis pari salvianvihreille laatoille. Allas on Svedbergsin.

Persoonallisuus syntyy pienistä yksityiskohdista, kuten keveän peilin hauskasta muodosta ja liian kliinisyyden välttämisestä. Asukkaan mielestä tilasta tuli sopivan hienostunut mutta ei ollenkaan tylsä eikä tavallinen.

Anna Kantanen halusi ehdottomasti säilyttää joitakin 60-luvun elementtejä, joten patteri ja ilmanvaihtoräppänä saivat jäädä. Vanhan säilyttäminen sopivassa määrin kertoo tarinaa ja välttää kliinisyyden vaaran. Siro wc-paperiteline on Ferm Livingin.
1 kommentti