Unelmien Talo&Koti

6 x näin katat pöydän kauniisti

6 x näin katat pöydän kauniisti

Houkutteleva kattaus on puoli ruokaa. Hyödynnä luonnon tarjoamia koristeita ja kutsu vuodenaika mukaan pöytään.
Teksti Kirsi Turunen
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Mainos
1. Kaipaatko jalallista kakkuvatia? Kokoa näyttävä tarjoiluastia kauniista emaliläviköstä ja reilun kokoisesta lautasesta. 2. Illallinen nautitaan vaihteeksi huvimajassa. Pöytä on koristeltu ruskan sävyttämin kasvein ja lukuisin kynttilöin. Villiviinin verso on korea sellaisenaan.

3. Aamiaispöytä näyttää juhlavalta, kun jokaiselle ruokailijalle katetaan oma tarjotin. Jos välillä täytyy kipaista katsomassa aamu-uutiset, tarjotin on helppo napata mukaan.

4. Pöytä on katettu kesäiseen juhlaan sinisen, valkoisen ja pellavan sävyillä. Maljakossa on syreenejä, särkyneitäsydämiä ja hortensioita, ja jokaisen ruokailijan lautasliinalle on vielä asetettu taitettu syreeninkukinto. Myös kynttiläkruunu on saanut koristeekseen valkoisia kukkia.

5. Koripunoksiset kattauslautaset saavat pöydän näyttämään rennon rustiikkiselta. Tyyliin sopivat hyvin luonnon omat koristeet, jotka voivat syksyisessä kattauksessa olla pihlajanoksia, keväällä vaikka pajunoksia ja kesällä koiranputkia.

6. Saat hienon kerrosvadin pikkunaposteltavalle, karkeille tai piparkakuille kokoamalla sen ylösalaisin käännetyistä kahvikupeista ja erikokoisista lautasista.
Julkaistu: 29.1.2016