Valkoinen koti ei tarkoita tylsää! 6 syytä sisustaa valkoisella
Sisustus
Valkoinen koti ei tarkoita tylsää! 6 syytä sisustaa valkoisella
Yksi rakastaa, toinen kavahtaa täysvalkoista kotia. Värillä on kuitenkin lukuisia plussapuolia.
13.5.2016
 |
Avotakka
  1. Valkoinen mielletään puhtaaksi. Kokovalkoinen sisustus pysyy kaamosaikaankin raikkaana. Se myös rauhoittaa: vaikka tavaraa olisi paljon, yleisilme ei ole kaoottinen.
  2. Valkoinen on hyvä tausta monelle sisustustyylille. Vaalealta taustalta kontrastitkin tulevat hyvin esiin, ja arvokkaat esineet pääsevät arvoiseensa asemaan, kuten myös tekstiilit.
  3. Valkoinen luo avaruutta. Pieni näyttää isommalta kuin mitä on ja suuri vieläkin suuremmalta. Voi sanoa, että kokovalkoinen väritys kasvattaa siis kuutioita.
  4. Valkoinen on armollinen valolle. Se saa kulkea tilassa rauhassa, sillä valkoisen sävyt eivät ime valoa puoleensa kuten esimerkiksi tummat lattiapinnat.
  5. Kokovalkoinen ei ole tylsä, jos hyödyntää valkoisen eri sävyjä. Älä luule, että on vain yksi valkoinen − sävyjä on kymmeniä! Yhdistele lämpimiä ja viileitä vivahteita, niin kokonaisuudesta tulee elävä.
  6. Leiki myös kiiltoasteilla. Mitä enemmän kiiltoa, sitä kylläisempi väri. Kiiltävät maalit terävöittävät, kun taas himmeät maalit luovat rauhallisen vaikutelman.

Asiantuntija: tilasuunnittelija Susanne Lundén

Kommentoi »