Kodikas, retro vai ajaton? Kurkkaa 6 erilaista keittiötyyliä ja löydä oma suosikkisi

Kodikas, retro vai ajaton? Kurkkaa 6 erilaista keittiötyyliä ja löydä oma suosikkisi
Oletko valkoisen keittiön ystävä, entä onko petroolinsininen keittiö uhka vai mahdollisuus? Esittelemme kuusi erilaista keittiötä, joissa on ajankohtaisia ideoita, materiaaleja sekä kodikkuutta. Valitse suosikkisi!
Julkaistu: 15.2.2019

1. Kodikas

Siniharmaat kaapistot ovat Topi-keittiön mallistosta.

Keittiön työtaso ikkunan edessä on loistoidea: ruokaa voi laittaa luonnonvalossa ja työn ohessa voi katsella ympäröiviä maisemia.

Omakotitalossa sijaitsevan keittiön ikkunaseinä on jätetty kokonaan paljaaksi, mikä saa keittiön näyttämään ilmavalta ja valoisalta. Ruoanlaittovälineet ja astiat ovat laatikostoissa ja saarekkeen hyllyissä. Putkilomainen liesikupu on sijoitettu saarekkeen ylle niin, että se ei peitä ikkunaa ruokailutilasta katsottuna. Teollisuustyyliset baarijakkarat antavat särmää kodikkaaseen keittiöön.

2. Retro

Kaapistojen maalisävyä mukaileva väri on Tikkurilan N494 Nefriitti.

1950-luvun puukaapistot ovat haluttuja, sillä ne ovat kestäviä ja sopivat mittasuhteiltaan myös pieniin kerrostalokeittiöihin. Työtasot olivat 50-luvulla matalampia kuin nyt, ja siksi monet yhdistävät modernit alakaapit retrotyylisiin yläkaapistoihin.

Myös entisen kansakoulun keittiön alakaapit on teetetty puusepällä ja vanhat yläkaapit on maalattu 50-luvun tyyliin sopivalla vihreällä. Yläkaapistojen taustalla on neutraalin raikas puupanelointi.

3. Bistro

Uuni, liesi ja liesikupu ovat Smegin.

Ravintolatyyli vaikuttaa vahvasti keittiöiden ilmeeseen. Mustat laatikostot, vankat vetimet ja näyttävä liesikupu sekä taustaseinän tiililadonta antavat keittiölle katu-uskottavuutta.

Tämän tyylikkään mustavalkoisen keittiön laatikostot on teetetty puusepällä, mutta samankaltaisia kaapistoja on esimerkiksi Nixi-keittiöiden mallistossa.

4. Ajaton

Valkoiset kaapistot heijastavat valoa.

Valkoinen keittiö on klassikko, eikä suosikkistatusta ole horjuttanut edes nousukiidossa oleva musta keittiötyyli.

1960-luvun rivitalokodin uusitun keittön selkeät ruutukaapistot erottuvat hyvin mustaksi maalattua tiiliseinää vasten. Tammiparketti ja saman sävyinen retropöytä pinnatuoleineen tuovat lämpöä ja kodikkuutta kompaktiin keittiöön.

5. Rohkea

Kaapistot ovat Puustellin, valaisimet Gubin ja baarituolit Hayn mallistosta.

Omakotitalon avokeittiössä yhdistellään luovasti puuta, metallia ja vahvoja värejä. Katon lautaverhoilu jatkuu yhtenäisesti myös liesikuvussa. Allastaso on sijoitettu korkeiden kaapistojen väliin, ja saarekkeen oheen kiinnitetty levy toimii kätevänä baaripöytänä. Takkapuille on oma hyllynsä muuratun takan yhteydessä. Kylmien led-valojen sijaan teollisuustyylistä keittiötä valaisevat ajattoman tyylikkäät riippuvalaisimet.

6. Ekologinen

Tuolit ja pöytä ovat kirpputorilöytöjä.

Sisustusarkkitehti Hanni Koroman kerrostalokodin keittiön kaapistot ja laatikostot ovat asukkaan itsensä rakentamat. Materiaalina on käytetty entisiä toimistokalusteita, ja puisia vetolaatikoita on hulppeat 38 kappaletta.

Koroma sijoitti työtason ylle ison peilin, josta ruoanlaittaja näkee, mitä selän takana tapahtuu. Lisäksi peili avartaa tilaa ja heijastaa ikkunoista tulevaa valoa. Seinät on maalattu sävy sävyyn laatikostojen kanssa.

9 kommenttia