Unelmien Talo&Koti

”Oi, miten hauskaa sääntöjen rikkominen on!” – Taran kodissa kirkkaat värit ja rehevät kuosit saavat räiskyä kilpaa

”Oi, miten hauskaa sääntöjen rikkominen on!” – Taran kodissa kirkkaat värit ja rehevät kuosit saavat räiskyä kilpaa
Vieraat ottavat usein rennon asennon heti saavuttuaan Tara Langen kotiin Vantaalle. Ja miksipä ei, niin kutsuva on Taran värejä räiskyvä koti. Tara ei enää usko sääntöihin erilaisten värien ja kuvioiden yhdistelemisessä. ”Usein kuulen, että täällä on hyvä energia”, Tara kertoo.
Julkaistu: 25.2.2020
Taran ja lasten uusi koti, 1950-luvun omakotitalo, sijaitsee tutulla kotikadulla Vantaalla. Lapset voivat jatkaa entisessä koulussa, ja kaverit pysyivät lähellä.
Kaakeliuunissa pidetään tulta talvikaudella päivittäin. Samalla säästetään sähköä.
Vanha kaappi löytyi netin osto- ja myyntipalstalta ja päätyi olohuoneen nurkkaan. Kukallisen tapetin Tara osti Bauhausista.
Vadissa on kukkien kuivuneita terälehtiä suolaseremoniaa varten, joita Tara tekee järjestämissään retriiteissä. Turkkilainen Instagram-seuraaja lähetti lampun lahjaksi. Taralla on Instagram-tili @j.o.y.h.o.m.e.
Maalaan esineillä ja väreillä näkymiä kotiin, jotta joka puolella olisi kaunista katseltavaa.
Olohuoneen nojatuoli on Taran ystävän mummun vanha. Tara on tuonut tyynyn Intiasta ja ostanut turkoosit jakkarat ketjuhuonekaluliikkeestä. Ne eivät olleet edes myynnissä, mutta Tara puhui ne itselleen.
Tara maalasi seinähyllyt liitumaalilla turkoosiksi. "Maalaaminen on helppo tapa uudistaa vanhoja esineitä."
Vanhan talon sokkelot tekevät kodista turvallisen pesän. Olohuoneesta avautuu näkymä kuistille, väliin jää eteinen. Tara ei enää usko sääntöihin erilaisten värien ja kuvioiden yhdistelemisessä. Mitä värikkäämpää ja vapaampaa, sen hauskempaa. "Maalaan esineillä ja väreillä kauniita näkymiä kotiini, jotta joka puolella olisi jotain mukavaa katseltavaa."
Kerran yksi sukulaismies totesi, että täällä on muutama väri liikaa.
Turkoosi lipasto on entinen vauvanhoitopöytä, jonka Tara uudisti maalilla ja vaihtamalla vetimet. Tikapuut löytyivät kirpputorilta Vantaan Hiekkaharjusta. Tuoli on Ikeasta, rahi ja tyyny Intiasta. Kasvitaulut ovat Korson Aseman Puodista.
Ennen kuin keltaisesta huoneesta tuli Taran tv-huone, se toimi makuuhuoneena. Tara halusi, että joka aamu olisi herätessä samanlainen tunne kuin auringon paistaessa. Sohva on ostettu käytettynä. Tara maalasi kukkaruukun, kukkapöydän ja korituolin pinkiksi spraymaalilla. "Kerran yksi sukulaismies tuli sisään ja totesi, että täällä on muutama väri liikaa."
Keltaisessa huoneessa on mukava istuskella lukemassa, tekemässä käsitöitä tai katsomassa telkkaria. Kerran viikossa Tara kokoaa lapset yhteiseen leffailtaan. "Kuulen usein, että kodissamme on hyvä energia. Saattaa ollakin, sillä vieraat ottavat rennon asennon heti meille tultuaan."
Seinällä komeileva makramee on Taran ystävän tekemä.
Palasin Intian-matkalta mukanani kolmekymmentä kiloa kankaita ja sisustustavaroita.
Tara kertoo käyneensä läpi erilaisia värikausia. Juuri nyt häntä viehättää turkoosi, jota on esimerkiksi makuuhuoneen seinissä. Mandalakuvion seinälle Tara tilasi kaveriltaan, joka oli tehnyt samantyylisen maalauksen jakkaraan. Tara antoi ystävälleen vapaat kädet.
Tara maalasi makuuhuoneen nurkan mustaksi, koska hänestä tummat sävyt tuovat huoneeseen syvyyttä. Taran puoliso porasi seinään puulaatikoita kirjahyllyksi. Värikkäät tekstiilit ovat Intiasta. "Palasin Intiasta mukanani kolmekymmentä kiloa kankaita ja sisustustavaroita. Intiassa tajusin, että esineitä ja värejä voi yhdistellä rohkeasti. Kotona laitoin mattoja vinoon ja yhdistelin mustavalkoista ja kukkakuoseja keskenään. Oi, miten hauskaa sääntöjen rikkominen on."
Makuuhuoneen nurkan valkoinen pöytä on Jyskistä, ja puinen laatikko pöydällä tuotu Intiasta. Sitkeä anopinkieli kuuluu Taran viherkasvisuosikkeihin.
Tara kehui helsinkiläisessä kosmetiikkakaupassa näkemäänsä hyllyä, ja kun liike muutti, hyllyä tarjottiin hänelle. Taralla on noin 140 viherkasvia. Joka torstai hän käy ne läpi kastellen ja suihkutellen.
Tara kasvattaa osan viherkasveistaan pistokkaina tai ostaa edullisia, pieniä taimia, jotka venähtävät nopeasti isoiksi hänen hoivissaan. Portaat johtavat lasten valtakuntaan.
2 kommenttia