3D-kynällä luotu pinta kovettuu hetkessä – testasimme tekniikkaa syksyisen sienikorin tekoon
Helppo 3D-tulostus
3D-kynällä luotu pinta kovettuu hetkessä – testasimme tekniikkaa syksyisen sienikorin tekoon
Testasimme 3Doodler Create+ -kynää, joka on kuin pieni 3D-tulostin. Helppokäyttöisen kynän avulla syntyi syksyinen sienikori. Katso työvaiheet!
17.10.2023
 |
Ihana

3D-kynällä tehty sienikori – tarvikkeet:

  • 3Doodler Create+ -kynä
  • kynään soveltuvia muovipuikkoja eli filamentteja
  • astia, jonka ympärille muoto ja kuviot tehdään
  • maalarinteippi
  • kynä.

3D-kynällä tehty sienikori – ohje:

1. Aloita päällystämällä muotiksi sopiva astia kokonaan maalarinteipillä.

2. Piirrä maalarinteipin pintaan haluamasi kuvio tavallisella kynällä.

3. Jäljennä kuvion ääriviivat 3Doodler Create+ -kynällä. Doodlerilla piirtämistä kannattaa harjoitella ensin tasaisella alustalla. Virheet ja ylimääräiset muovilangat saat napsittua helposti pois saksilla.

4. Väritä kuviot haluamillasi sävyillä. 3Doodler Create+ -paketissa on mukana monenvärisiä puikkoja. Väriä voi vaihtaa helposti syöttämällä uuden tangon kynän sisään. Tekniikka on sama kuin kuumaliimapistoolilla työskennellessä. Pakkauksessa on myös läpinäkyviä muovipuikkoja, joilla on mallityössä tehty osa sienikuvioista sekä tausta kuvioiden välillä.

5. Kun olet värittänyt kaikki kuviot ja täyttänyt niiden väliin jääneet kolot, irrota työ astian ympäriltä varovasti. Se on nyt lieriö.

6. Tee pohja vetämällä 3Doodlerilla muovisoiroja edestakaisin reunasta reunaan. Kovettuessaan niistä muodostuu astian pohja. Vältä ylimääräisen muovin pursotusta reunojen käännöskohtiin, jotta reunasta ei tule epäsiisti.

7. Kynällä voi piirtää myös ylöspäin. Tee sienikorin kantokahva vetämällä sulaa muovia kynällä hitaasti ylöspäin ja taas alas vastakkaiselle puolelle. Muoto jähmettyy nopeasti.

Mikä ihmeen 3Doodler Create+?

3Doodler Create+ -kynällä voit luoda kolmiulotteista muotoa kuin ilmaan piirtämällä. Tulostettu muovisäie kovettuu ilmassa noin kahdeksassa sekunnissa. Myyntipakkaus sisältää 72 ohutta PLA-muovista filamenttipuikkoa eri väreissä. Voit vaihtoehtoisesti käyttää myös ABS-, FLEXY- tai WOOD-filamentteja. Huomioi silloin, että eri laadut tarvitsevat eri lämpötila-asetuksen. Käytä aina ohjeen mukaan. Doodler-kynä on akkukäyttöinen ja voit ladata sen micro-usb-johdolla.

3Doodler Create+ -kynä, Suomalainen kirjakauppa

1 kommentti