20 vuotta vanha keittiö sai jatkoaikaa edullisella pintaremontilla – raikas muutos toteutettiin maalaamalla ja vanhaa kunnostamalla
Rakenna ja remontoi
20 vuotta vanha keittiö sai jatkoaikaa edullisella pintaremontilla – raikas muutos toteutettiin maalaamalla ja vanhaa kunnostamalla
Marin ja Kimmon lähes 20 vuotta vanha keittiö sai ekologisen ja edullisen raikastuksen pintoja uusimalla. Remontti tuli maksamaan alle 5000 euroa.
8.5.2023
 |
Meidän Talo

Mari ja Kimmo rakensivat omakotitalon vuonna 2003. Keittiö palveli moitteettomasti lähes 20 vuotta, ennen kuin uunista hajosi ensin kiertoilmaomi­naisuus ja liedestä yksi levy. Uusia kodinkoneita ei haluttu asentaa jo pinnoiltaan kulu­neeseen keittiöön, joten Mari ja Kimmo alkoivat suunnitella keittiöremonttia.

He kävivät keittiöliikkeissä ja pohtivat, millaisia muutoksia pohjaratkaisuun voisi tehdä. Mitään erityisen hyvää syytä pohjan uudistamiseen ei kuitenkaan löytynyt, jolloin ajatus vanhan keittiön uudistamisesta heräsi. Näin keittiö saisi jatkoaikaa ennen suurempaa uudistusta.

Keittiö ennen remonttia.

Mari ja Kimmo päättivät toteuttaa remontin hyödyntämällä mahdollisimman paljon vanhoja mate­riaaleja. Keittiön rungot ja ovet olivat moitteettomassa kunnossa, joten ne päätettiin maalauttaa läheisessä maalaamossa. Ovissa oli lähinnä kellastumaa ja pientä kulumaa vetimien kohdalla, eli ne eivät tarvinneet edes isompaa kittausta. Kimmo irrotti itse saranat ja vetimet, jolloin maalauksen hinta oli edullisempi.

Koska keittiössä oli riittävästi säilytystilaa, seinä­kaapit päätettiin poistaa. Niiden runkoja hyödynnettiin osittain ikkunan alla, jossa oli aikanaan ollut liikuteltava saareke. Siitä tosin oltiin luovuttu jo aiemmin.

Kaikki keittiön osat pääsivät uusiokäyttöön. Yläkaapin rungot hyödynnettiin pöytätason alla. Ylimääräiset lasiovelliset kaapit myytiin eteenpäin. Uusi laminaattitaso muutti koko keittiön ilmeen. Se ja Franken allas hankittiin Keittiömaailmasta. Vanha liesituuletin jäi vielä paikoilleen, ja sen maalauttamista harkitaan.

Koska keittiössä on useita metrejä pöytätasoa, yksistään kvartsitasot olisivat maksaneet yli 6000 euroa. Kevyessä uudistuksessa ei vielä haluttu panostaa kvartsitasoihin, joten tason materiaaliksi valittiin mattapintainen laminaatti.

Kimmo ja Mari ovat todella tyytyväisiä lopputulokseen. Suhteellisen pienellä vaivalla ja edullisella budjetilla tehty muutos antoi vanhalle keittiölle jatko-­aikaa useaksi vuodeksi. Parin mieltä lämmittää erityisesti ekologisesti toteutettu uudistus. Aamiaiskaappi jäi vielä haaveeksi odottamaan suurempaa uudistusta.

Integroitu Franken allas antaa modernin ilmeen. Mattamusta Damixan hana viimeistelee tyylin.
Entisen kuviollisen tapetin tilalle valittiin Boråstapeterin Washi Paper -tapetti. Mari pitää sisustamisesta ja halusi pienen hyllyn tiski­pöydän ylle somisteita varten. Hyllyn alla oleva led-valolista tuo mukavasti valoa työ­tasolle. Halikko-leikkuulauta on muotoilija Hanna Saaren käsialaa.
Keittiön lattia ennen uudistusta.
Ikkunan alla oli ennen pyörillä liikkuva saareke. Nyt sen paikalle rakennettiin vanhojen yläkaappien rungoista ja ovista kaapisto. Keittiön kaappien ovet maalattiin Tikkurilan Symphony M949 -sävyllä, minkä jälkeen vanha lattia näytti tunkkaiselta. Sen ilmettä piristettiin saumaamalla laatat mustalla.

Mitä remontti maksoi?

  • Kaapin ovien ja vetimien maalaus 850 €
  • Työtasot ja allas 2540 €
  • Uuni 399 €
  • Induktiotaso 329 €
  • Hana 299 €
  • Tapetti 139,80 €
  • Asennus ja rahdit 300 €

Yhteensä 4856,80 euroa.

Kommentoi »