15 vinkkiä kodin työpisteeseen
Sisustus
15 vinkkiä kodin työpisteeseen
Moni tekee säännöllisesti töitä kotona, joten hommille on syytä antaa oma paikka. Sopiva tila ja hyvä työpöytä tekevät työpisteestä toimivan, muutama viherkasvi viihtyisän. Vinkeillämme teet kotiin tyylikkään työpisteen etäpäiviä tai vapaa-ajan puuhia varten.

1. Ihanteellinen työpiste inspiroi ja ruokkii hyvää tekemisen meininkiä. Koska kodin työpiste on harvoin erillinen huone, sisusta se harkitusti osaksi muuta tilaa. Ratkaisujen on siis syytä olla paitsi toimivia myös esteettisiä.

2. Pukkijaloille laskettu levy on hyvä ratkaisu, kun työtasoa tarvitaan lisää tai vain väliaikaisesti. Silloin pöydän voi sijoittaa vaikka keskelle huonetta.

3. Pitkä seinämä otetaan haltuun pitkällä pöytälevyllä ja pukkijaloilla. Kaksi ja puoli metriä pitkä pöytälevy on vain 60 senttiä syvä. Mustaksi maalatut pukkijalat ovat Nikarin.
4. Monelle kodin työpisteeksi riittää pieni sivupöytä läppärille. Muistitauluista saa näyttävät vanhoilla, koristeellisilla kehyksillä. Pyyhittävään pintaan on näppärä kirjoittaa tehtävä- ja muistilistoja.
5. Mieti kodin hankalia nurkkauksia tai hukkakolkkia. Saisiko työpisteen portaiden alle, syvennykseen tai käyttämättömälle seinän pätkälle? Räätälöi ratkaisu, jotta saat tilasta kaiken hyödyn irti. Syvennykseen tehdyt hyllyt muodostavat paitsi pöytätason myös rutkasti säilytystilaa. Rauha syntyy yhtenäisestä värityksestä mappeja myöten.
6. Kalusteiden yhteinen värikoodi lattian, taustaseinän tai muun sisustuksen kanssa upottaa työpisteen harmonisesti tilaan. Kompakti String-hyllyistä koostuva työpiste sulautuu valkoiseen huoneeseen. Tason alla olevaan kaappiin voi säilöä tärkeät paperit.
7. Kodinomaiset huonekalut sulautuvat sisustukseen konttorikalusteita luontevammin. Pienen kodin ruokapöytä käy myös työskentelyyn. Artekin vanhan klassikkopöydän kannessa on musta laminaattipinta, joten sen ääressä uskaltaa käyttää myös tussia. Artemiden iso Tolomeo-lattiavalaisin taipuu sopivalle korkeudelle.
8. Muistilapuille ja inspiraatiokuville on hyvä olla ainakin yksi ripustuspaikka. Värikäs magneettilista on käytännöllinen ja samalla katseenkerääjä.
9. Pöydän ylle saa kivasti tilaa pikkutavaroille, muistilapuille ja inspiraatiokuville kiinnittämällä seinään tauluhyllyn ja metalliverkon tai ruuvien väliin pingotetut nyörit.

10. Tee pöydälle kaunis asetelma, joka voisi olla muuallakin kodissa. Houkutteleva asetelma pöydällä voi inspiroida myös työntekoon.

11. Työpisteen valaisin voi roikkuakin yllättävästi katosta. Kirjatukien virkaa voivat hoitaa tukevat patsaat.

12. Kun hylly mappeineen on samanvärinen kuin seinä, se sulautuu tyylikkäästi taustaansa. Kirjoihin voi tehdä seinän sävyiset irtokannet paperista. Työvalaisin voi olla myös kookas jalkalamppu.
13. Ihannetilanteessa työpöytä on ikkunan lähellä - muttei sitä vasten, jos teet töitä tietokoneella. Tuo viitteitä luontoon tapetilla ja viherkasveilla.
14. Jotta viihdyt kotikonttorissasi pitkään, mukavuutta lisää matto tuolin alla. Maton on hyvä olla tarpeeksi kookas ja sileä, varsinkin jos työtuolissa on renkaat.

15. Työpöytä on kauneimmillaan tyhjänä. Jätä näkyville vain kauniita, tarpeellisia pientarvikkeita.

1 kommentti