10 x näin sisustat verannan viihtyisäksi
Sisustus
10 x näin sisustat verannan viihtyisäksi
Tee verannasta kodin leppoisin oleskelutila. Taikasanoja ovat hempeät värit, kierrätyskalusteet ja viherkasvit.
16.6.2016
 |
Meillä kotona
Vuonna 1919 rakennettu punahonkahuvila on sisustettu rouhealla tyylillä lasiverantaa myöten. Olkihatut napataan matkaan kattotelineestä. Pelargonit kastellaan teräksisillä kahvipannuilla, joita on ikkunalaudalla useampikin.
Yli satavuotiaan jugendhuvilan lasiverannalla istutaan omenapuun alla. Upean maalauksen on tehnyt taiteilija Tita Gestranius asuessaan talossa vuosia sitten. Talonpoikaissohva ja kahvipöytä ovat perintöjä nykyisen asukkaan antiikkikauppias-isoisältä.
Uudistalon lasiverannassa on vaikutteita pohjanmaalaisesta rakennusperinteestä. Perheen äiti rakastaa salmiakkikuvioita. Kesäisin verannalla on kiva pitää sadetta, ja talvella viileä tila toimii kylmäkaappina.
Perheen pelargonikokoelma viettää kesät valoisalla verannalla. Talveksi kasvit siirretään ison omakotitalon viileään huoneeseen. Tavara-aarteita on kertynyt kirpputoreilta ja kierrätyskaupoista myös verannalle.
Kierrätyskalusteet ovat kuin kotonaan vanhan hirsitalon verannalla. Sisustus muuttuu vuodenajan ja juhlapyhän mukaan. Perheen äidin aikoinaan joululahjaksi saama pikku kiikkutuoli on jo toisen sukupolven käytössä.
Omakotitalon verannalle on sisustettu kutsuva ruokailutila eriparikalustein. Pirtinpenkki on saanut herkullisen punasävyn. Nyt on tulossa vieraita, sillä perheen äiti on koristellut tilan silkkipaperisin pom pom -palloin.
Uudistaloon on haluttu luoda sisustuksella hiukan vanhanhenkinen tunnelma. Verannalta avautuvat ihanat näkymät puutarhaan. Päivänvarjon alla on viehkeä kahvittelupaikka, jossa talossa asuva pariskunta nauttii usein aamiaisen.
Omakotitalon veranta on sisustettu romanttisesti punavalkoiseksi. Tuolinpäälliset on ommeltu Laura Ashleyn ruusukankaasta ja pöytä on katettu sävyihin sopivilla GreenGaten astioilla.
Lasiverannan seinissä on edelleen alkuperäinen sormipaneeli 1950-luvulta. Perhe nauttii viikonloppuisin päiväkahvit valoisassa tilassa. Suloinen pöytäryhmä on Kodin Ykkösestä ja kattovalaisin Indiskasta.
Lasikuistin Pappilan parempi huone -tapetti määrittää koko tilan tunnelman. Se on Tapettitalosta. Pöytäryhmä on peräisin perheen äidin isovanhemmilta ja ollut aikoinaan pappilassa. Nyt se on saanut uudet, tapettiin sointuvat värit.
Kommentoi »