Mainos

Talvinen ikkunakoriste kukista

Mainos
Pip­pu­ri­ter­tut, piikkiputket ja höyhenet leijuvat kauniisti tal­vi­mai­se­maa vasten. Tee kukista ja tal­ven­tör­röt­tä­jis­tä herkkä ik­ku­na­ko­ris­te tai oviverho.

Voit kerätä ikkunakoristeen kaikki ainekset talvisesta luonnosta tai pakastuneesta puutarhasta. Keräile tervalepän ja lehtikuusen käpyisiä oksia. Kokoa nippu kirkkaanpunaisia ja vihreitä kanukkapensaan oksia. Leikkaa joukkoon talventörröttäjiä eli perennojen koristeellisia siemenkotia, kuihtuneita kukintoja ja varsia, esimerkiksi angervoja, kotkansiipiä ja päivänliljoja. Me käytimme piikkiputken erittäin kestäviä sinisiä kukkia ja roseepippurinoksia.

Saat ikkunakoristeen näyttämään huurteiselta ja hohtavalta, kun punot siihen valkeita höyheniä ja hopeisiksi suihkuteltuja roseepippurinoksia.

Tarvikkeet:

  • valkoisia höyheniä
  • hopeista spiraalilankaa tai ohutta rautalankaa
  • kauniisti kuivahtavia kasveja.
Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Näin kokoat ikkunakoristeen kukista

2. Suorista spiraalilankaa vetämällä. Kieputa kasvit ja höyhenet lankoihin sopivin välein – mahdollisimman tiukasti, jos käytät tuoreita kukkia, sillä niiden varret kutistuvat kuivuessaan. Pidä valmiit kukkalangat erillään, jotta ne eivät tartu toisiinsa ja sotkeudu vyyhdiksi. Ripusta langat oviaukkoon, verhotankoon tai vaikkapa parvekelasituksen eteen, jolloin ikkunakoriste sulautuu osaksi talvimaisemaa.

1. Leikkaa kaikki kukat ja oksat samanmittaisiksi, noin neljän senttimetrin pituisiksi. Jos haluat maalata kukat hopeasprayllä, pyyhi ensin kosteus huolellisesti oksista. Anna maalin kuivua kokonaan ennen punomista.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (0)