Mainos
Mainos
Riipputuolin solmiminen käy näppärästi aloit­te­li­jal­ta­kin. Kun aloitat työn nyt, tuoli on taatusti valmis, kun kesätuulet alkavat puhallella.

Tarvikkeet:

  • luonnonnarua noin 200 m
  • riuku
  • sakset ja mittanauha
  • lattia- tai istuintyyny.

Näin riipputuoli valmistuu

1. Leikkaa narukerältä 22 narua, joiden pituus on 9 metriä. Nosta narut puolesta välistä roikkumaan ylös viritetylle orrelle. Jaa narut kahteen ryhmään ja jätä ryhmien väliin selvä rako.

2. Tee jokaiseen narupariin solmu 80 cm:n päähän riu’usta. Pyri tekemään kaikki solmut samalle korkeudelle. Solmi toinen naru­ryhmä samalla
tavalla.

 

3. Jätä seuraavalla kerroksella reunimmainen naru irralleen roikkumaan ja solmi yhteen yhdet narut viereisistä pareista. Narut alkavat muodostaasalmiakkikuvioista verkkoa.

 

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

4. Jatka verkon solmimista kerros kerrokselta. Voit varioida solmukerrosten välejä esimerkiksi tekemällä ylhäällä solmut tiheämpään. Alaspäin tullessasi voit harventaa solmujen välejä.

5. Solmi toinen puoli verkosta samanlaiseksi. Valmiissa istuimessa verkon puoliskot tulevat kauemmaksi toisistaan, joten ei haittaa, jos narujen solmut ovat hieman eri korkeuksilla. 

6. Solmi päät yhteen, kun naruja on jäljellä vajaan metrin verran. Kerää narulenkit ylhäältä ripustusnaruun ja nosta verkko kattotuoliin roikkumaan. Asettele tyyny verkon sisälle istuimeksi.

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (4)
Meilläkotona.fi:n toimitus
13.06.2016

Hei Innokas,
riipputuolissa on käytetty keskenään eri paksuisia naruja: kun ohuempi loppui, reunoilla ja keskellä käytettiin paksumpaa.
Yleisesti ottaen materiaaliksi käyvät keskipaksut luonnonnarut. Verkko solmitaan niin monella narulla, että narun ei tarvitse olla kovin paksua.
Halutessaan materiaalina voi käyttää myös keinokuitunarua, jota on saatavilla useissa väreissä venetarvikkeita myyvissä liikkeissä, esimerkiksi Bauhausissa ja K-Raudassa.

Innokas
12.06.2016

Minkä paksuista narua tuolissa on käytetty?

Meilläkotona.fi:n toimitus
06.05.2016

Hei,

luonnonnarut ovat luonnonkuiduista valmistettuja naruja. Materiaali voi olla esimerkiksi juuttia, sisalia, pellavaa tai hamppua.

Näytä lisää kommentteja