Mainos
Mainos
Huonekuusi eli nor­fol­ki­na­rau­ka­ria on kivan näköinen ruukkukasvi, mutta nykyisin sitä näkee harvoin. Joillakin se toimii pienenä jou­lu­kuuse­na. Lue hoito-ohjeet, niin saat huonekuusen menestymään.

Norfolkinaraukariaa (Araucaria heterophylla) kutsutaan myös huonekuuseksi. Se on melko haasteellinen kasvatettava, sillä viihtyäkseen se vaatii talvella viileän ja valoisan paikan. Ihanteellinen lämpötila olisi silloin 10–15 astetta, mutta kasvi saattaa pärjätä pahemmin kärsimättä, jos lämpötila ei nouse yli 20 asteen.

Talvella suurin ongelma on se, että valoa on liian vähän. Lisäksi keskuslämmitysasunnoissa yli 20 asteen lämmössä ilman kosteus laskee talvella liian matalaksi, jotta kasvi viihtyisi. Sopiva kosteus olisi 50 prosenttia tai enemmän. Paremmin siihen ylletään viileässä, sillä mitä viileämpi ilma on, sitä vähemmän se kykenee sitomaan kosteutta itseensä – ja sitä paremmin luovuttamaan kosteutta ympäristöönsä.

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen

Jos kasvi on talvella normaalissa huoneenlämmössä, se vaatii ehdottomasti lisävaloa, sumutuksen mielellään päivittäin ja sijoituksen kauas lämpöpatterista. Tämäkään ei takaa sitä, etteikö kasvi osittain ruskettuisi talven aikana.

Talvi on kasvatuksessa ainoa hankaluus. Muutoin norfolkin-araukaria viihtyy mainiosti valoisalla, mutta suurimman osan päivästä suoralta auringolta suojatulla ikkunalaudalla tai lattialla.

Kesäksi kasvin voi myös viedä ulos, kunhan sitä ei laita suoraan aurinkoon. Anna pintamullan kuivahtaa keväästä syksyyn kastelujen välillä, talvella viileässä koko multa saa lievästi kuivahtaa kastelujen välillä.

Jos annat kasville talvella lisävaloa ja pidät sitä huoneenlämmössä, niin kastele sitä silloin samalla tavalla kuin muinakin vuodenaikoina.

Lue lisää:

4 ideaa jouluisen sisäänkäynnin toteutukseen

Tee jouluksi varisematon pöytäkuusi

Näin somistat parvekkeen jouluiseksi

 

Kommentit

Kysy, tai kerro miten onnistuit!
Kommentit (1)
Huonekuusi
09.12.2016

Ostin itsekkin kokeeksi kun oli niin kauniin mallinen.Entiedä hoidosta mitään mutta vaihdoin isompaan ruukkuun ajatuksella että ei vaan pääse kuivumaan enkä tiedä millaista mullan pitäisi olla osto multa oli hyvin
kevyen oloista kastelin hyvin ja nostin varovasti uuteen isompaan purkkii samaan multa korkeuteen ja peukut pystyyn että onnistuin.terveisin kokeilija