Kevätmessut 2018 – kävimme tankkaamassa vihreyttä ja ihailemassa Liisa Ihmemaassa -tarinan taikamaailmaa

Kevätmessut ovat monen puutarhaharrastajan kauden avaus. Tänä vuonna messuilla voi sukeltaa Liisa Ihmemaassa -tarinan taikamaailmaan tai ihailla pionien ja jouluruusujen kirjoa. Video Hannes Paananen, toimittaja Elsa Savaloja.

Kevätmessut ilahduttavat niin innokasta kotitarhuria kuin laiskempaakin nautiskelijaa. Tapahtuma järjestetään 12.–15.4.2018 Helsingin Messukeskuksessa.‎

Ideoita ja inspiraatiota omiin istutuksiin voi ammentaa halliin 6 rakennetusta ideapuutarhasta, jonka on suunnitellut Puutarhaetsivät Oy ja sen läheisyydessä olevista malliparvekkeista. Eri tahojen toteuttamissa parvekkeissa nousevat esille niin viherkasvit kuin hyötyviljelykin.

Kukkasidontanäytöksissä silmä lepää leikkokukkien kauneudessa. Lauantaina kädentaidot punnitaan, sillä messuilla on mahdollisuus seurata kansainvälisiä kukkasidontakilpailuja.

Ideapuutarha (alla) on tänä vuonna pelkkää satua. Liisa Ihmemaassa -fantasiamaailmassa kukkivat muun muassa sipulikukat, hedelmäpuut ja ruusut.

Leikkokukkapainotteisen parvekkeen ilme ja värimaailma muuttuu kukkien ja asettelun mukaan.

Eksoottisella parvekkeella on kuuma tunnelma. Ruukkuasetelmilla ja amppeleilla vehreyttä saa tilan joka kolkkaan.

Onko vesiviljely tuttua? Supragardenin järjestelmällä saa luotua viherseinän.

Ihanat kasvilöydöt kruunaavat messupäivän. Nimestään huolimatta suloinen jouluruusu kuuluu kevään kukkijoihin.

Itoh hybridi -pionit ovat ruoho- ja puuvartisten pionien risteymiä, jotka ovat harrastajien suosiossa. Erilaisten pionien määrää voi taivastella Pionien Kodin osastolla.

Kotiin kärrättäväksi? Jo tulppaanien valtava määrä on nautinto.

Julkaistu: 12.4.2018