Puutarhanhoito
Puutarhanhoito on helppoa, kun käytössäsi on hyvät ja selkeät ohjeet! Haaveiletko tasaisesta nurmikosta tai kaipaatko ohjeita omenapuun leikkaamiseen? Poimi käytännölliset vinkit pihatöihin täältä.
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Kokenutkin kotipuutarhuri tarvitsee joskus vinkkejä ja apua puutarhanhoitoon. Olipa kyse sitten kasvien hoito-ohjeista, erilaisista puutarhan ongelmista tai kausittaisista puutarhatöistä, puutarhanhoito-sivultamme löydät ammattilaisten antamat vinkit ja luotettavat neuvot.

Poimi parhaat vinkit puutarhanhoitoon

Asiantuntijoiden vinkeillä saat uutta intoa puutarhanhoitoon, ja siinä sivussa puutarhasikin alkaa voimaan entistäkin paremmin! Ohjeita löytyy laidasta laitaan, askarruttipa sinua sitten jokin nurmikon hoidossa tai syyshortensia istutuksessa ja hoidossa. Selkeillä ohjeillamme onnistuu niin syreenin hoito ja leikkaus kuin aroniankin oikeaoppinen hoito.

Kasvaako puutarhassasi erilaisia hedelmäpuita? Kokosimme avuksesi selkeät, kuvalliset ohjeet muun muassa omenapuun leikkaukseen sekä kirsikkapuun leikkaukseen. Tutustu leikkausohjeiden lisäksi puiden oikeaoppiseen istutukseen ja tee puutarhastasi ihana, satoa tuottava hedelmätarha!

Puutarhanhoito-sivultamme löydät lisäksi käytännönläheiset vinkit, joilla luot puutarhastasi ympäristöystävällisemmän ja toimivamman ekosysteemin. Kokosimme avuksesi muun muassa vinkit puutarhan hiilijalanjäljen pienentämiseen sekä ekologisempaan puutarhaan, jossa sekä kasvit että muut eliöt voivat hyvin.

Kukoistusta koko kesäksi! Puutarhan kasvien hoito

Kaipaatko kenties apua erilaisten kasvien hoidossa? Puutarhanhoito-ohjeillamme saat sekä kesäkukat että perennat kukoistamaan läpi kesän. Kurkkaa kokonaisvaltainen ja kattava tietopaketti perennoista ja niiden hoidosta sekä kesäkukista ja niiden oikeaoppisesta istutuksesta ja hoidosta.

Sivustolta löydät myös yksittäisten kasvien hoito-ohjeet, kasvaapa puutarhassasi tai terassillasi pioneja, hortensioita tai petunioita. Puutarhan kasvit -teemasivultamme voit poimia lisää hoito-ohjeita – tai ehkä jopa innostua hankkimaan uusia kasveja puutarhaasi?

Puutarhanhoidon työvälineet

Sopivien työvälineiden valinnan lisäksi on tärkeää muistaa huoltaa puutarhatyövälineet oikein. Säännöllinen huolto kannattaa tehdä vähintään syksyllä puutarhakauden päätteeksi, jolloin puutarhanhoidon voi aloittaa taas keväällä toimivilla välineillä.

Ratkaise puutarhan erilaiset ongelmat

Autamme myös pihan ongelmien ratkaisemisessa, onpa kiusanasi sitten jättiputki, lehtokotilot tai rikkaruohot. Juttujemme avulla opit myös tunnistamaan erilaiset perennojen ja kesäkukkien tuholaiset ja hyötyeliöt.

Sen lisäksi neuvomme kokooma-artikkeleissamme, miten selätät tomaattien ongelmat, nurmikon kasvuun ja ulkonäköön liittyvät pulmat, tuijien yleisimmät ongelmat sekä useiden muiden eri puutarhan puiden ja kasvien vaivat.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.