Kukapa voisi vastustaa pehmeitä, kunnon täytekerroksella kruunattuja mokkapaloja? Emme me ainakaan! Mokkapalat ovat oikea valinta silloin, kun tekisi mieli leipoa jotain oikein superhyvää! Täältä löydät parhaat mokkapalareseptit jokaiseen makuun!
Perinteisten mokkapalojen ohje on supersuosikki vuodesta toiseen. Taikinaan käytetään reilusti kahvia ja lopputulos on tosi mehevä. Jos haluat vaihtelua, testaa vaaleat mokkapalat eli tuulomantorttu. Perinteisen herkun taikinaan ei käytetä kaakaojauhetta.
Gluteenittomat mokkapalat saavat makua tattarista. Jos haluat virittää mokkapalareseptiä, sujauta taikinaan After Eight -konvehteja. Kun venytetään mokkapalojen käsitettä, levyherkku voi maistua myös vadelmalta ja salmiakilta tai banaanilta ja pähkinöiltä.
Peruskuorrutteen voi joskus vaihtaa myös vaaleanpunaiseen voikreemiin ja koristella leivokset rouhituilla polkagris-tangoilla. Perinteisten strösselien sijaan mokkapalojen päälle sopivat myös pienet vaahtokarkit tai pähkinärouhe.
Joulunajan myyjäisiin sopivat hienosti mokkapalakuuset tai mokkapalaporot. Pääsiäisen mokkapaloihin sopivat sokerimassasta muotoillut puput.