Mokkapalat
Täältä löydät mokkapalareseptit jokaiseen makuun! Resepteillämme valmistat perinteiset, gluteenittomat sekä tuunatut mokkapalat, jotka saavat pöytäseurueesi huokailemaan ihastuksesta. Tutustu meheviin herkkuihin ja löydä oma suosikkisi mokkapalareseptiemme joukosta!
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Kukapa voisi vastustaa pehmeitä, kunnon täytekerroksella kruunattuja mokkapaloja? Emme me ainakaan! Mokkapalat ovat oikea valinta silloin, kun tekisi mieli leipoa jotain oikein superhyvää! Täältä löydät parhaat mokkapalareseptit jokaiseen makuun!

Herkulliset mokkapalareseptit jokaiseen makuun

Perinteisten mokkapalojen ohje on supersuosikki vuodesta toiseen. Taikinaan käytetään reilusti kahvia ja lopputulos on tosi mehevä. Jos haluat vaihtelua, testaa vaaleat mokkapalat eli tuulomantorttu. Perinteisen herkun taikinaan ei käytetä kaakaojauhetta.

Gluteenittomat mokkapalat saavat makua tattarista. Jos haluat virittää mokkapalareseptiä, sujauta taikinaan After Eight -konvehteja. Kun venytetään mokkapalojen käsitettä, levyherkku voi maistua myös vadelmalta ja salmiakilta tai banaanilta ja pähkinöiltä.

Täydellisten mokkapalareseptien salaisuus

  • Sekoita taikinaa rauhallisesti äläkä vatkaa, jotta taikina ei sitkisty.
  • Paista mokkapalat juuri ja juuri kypsäksi, jotta ne säilyvät upean mehevinä.
  • Testaa kakkutaikinan kypsyys tikulla, sillä uunien tehot vaihtelevat.
  • Jos haluat mokkapaloihin selkeän, paksumman kuorrutteen, muista jäähdyttää pohja ennen kuorrutteen levittämistä, jotta se ei sula herkun päälle. Jos haluat herkkusi ohuemmalla kuorrutteella, joka imeytyy osittain mehevöittämään taikinalevyä, levitä kuorrute lämpimälle levylle kuten tässä mokkapalaohjeessa.
  • Jos rakastat mokkapalojen kuorrutetta, tee sitä tuplasatsi, jotta päällisestä tulee todella paksu.
  • Jos haluat pakastaa mokkapalat esimerkiksi juhlia varten, kannattaa se tehdä ennen kuorruttamista. Pakastaminen onnistuu esimerkiksi isossa rasiassa, johon kerrostat mokkapalalevyjä ja voipaperia.

Koristele ruudut luovasti

Peruskuorrutteen voi joskus vaihtaa myös vaaleanpunaiseen voikreemiin ja koristella leivokset rouhituilla polkagris-tangoilla. Perinteisten strösselien sijaan mokkapalojen päälle sopivat myös pienet vaahtokarkit tai pähkinärouhe.

Joulunajan myyjäisiin sopivat hienosti mokkapalakuuset tai mokkapalaporot. Pääsiäisen mokkapaloihin sopivat sokerimassasta muotoillut puput.

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.