Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Joulusalaatti kuuluu joulun ruokatarjoiluun. Salaatti tuo joulupöytään raikkautta ja tuoreutta. Yksinkertaisimmillaan jouluinen salaatti on perinteinen rosolli tai sienisalaatti. Raikas joulusalaatti on taas vihreä salaatti, joka ryyditetään juustoilla, pähkinöillä ja siemenillä jouluiseksi. Tästä teemasta löydät kaikki joulun salaatit!

Perinteiset salaatit

Joulusalaatti tarkoittaa perinteisimmillään rosollia, joka valmistetaan keitetyistä, kuutioiduista juureksista. Perinteisen rosollin kruunaa vaaleanpunaiseksi värjätty kastike, josta rosolli saa makua ja mehevyyttä. Kannattaa kokeilla myös appelsiini-punajuurimosaiikkia tai marinoitua uunirosollia. Myös suolasienistä valmistettu sienisalaatti on perinteinen joulusalaatti. Sienisalaattiin vaihtelua kaipaavalle suosittelemme punajuuri-sienisalaattia!

Raikkaat joulusalaatit

Monen mielestä raikas joulusalaatti tekee juhlapöydästä keveämmän. Vaikka joulusalaatit rikastetaankin usein pähkinöillä ja juustoilla, vihreä salaatti täydentää ihanasti laatikkoihin, lihaan ja kalaan perustuvaa juhlapöytää. Kokeile jouluista salaattia, valkeaa joulusalaattia tai granaattiomena-juustosalaattia.

Majoneesipohjaiset salaatit

Majoneesi tekee salaatista mehevän. Klassista salaattia etsivä valitsee pöytään pähkinäisen waldorfinsalaatin. Majoneesi sopii myös waldorfinsalaatin inspiroimaan sienisalaattiin ja on perinteisen italiansalaatin maun salaisuus.

Joskus valikoima herkullisia salaatteja riittää hyvin joulupöydän lisäkkeeksi. Ihanaa ja raikasta joulua!