Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Jouluruoka

Jouluruoka-sivultamme löydät parhaat reseptit sekä perinteisiin jouluruokiin että joulun uusimpiin ruokatrendeihin. Jouluna herkutellaan pitkän kaavan kautta!

Jouluruoka tekee joulun juhlatunnelman! Pöytä katetaan tutuilla klassikoilla sekä uusilla, yllättävilläkin jouluruoilla. Herkuttelu jatkuu läpi pyhien, sillä nyt on aika nauttia!

Perinteiset jouluruoat, kuten karjalanpaisti, rosolli ja sienisalaatti ovat jouluruokien ikisuosikkeja. Joulun ruokatarjoiluja suunnitellessa ei pidä myöskään unohtaa lihahyytelöä, täytettyä kalkkunarullaa tai jouluista possurullaa. Klassikkojen klassikko, Beef Wellington, tuo lihan ystäville mehevän lisän jouluruokien joukkoon.

Lihan lisäksi kalaruoat loistavat joulun ruokatarjoiluissa. Esimerkiksi sinappisilakat ja graavilohi kuuluvat erottamattomasti joulupöytään. Kalatarjontaa voi päivittää myös uusilla kokeiluilla: esimerkiksi jääkellarin siika siirappilisällä ja korianterisilakat tuovat joulun ruokatarjoiluihin erilaisia ulottuvuuksia.

Ja mitä olisikaan jouluruoka ilman kinkkua! Katso ohjeet kinkun valintaan, sulatukseen, suolaukseen ja paistamiseen. Kokonaisuuden kruunaa täyteläinen kastike tai itse tehty konjakkisinappi. Uusia makuelämyksiä kaipaava kattaa jouluruokapöytään siivutetun ja mehevän jälkimarinoidun joulukinkun, joka saa herkullisen makunsa luumumarmeladista.

Jouluruokien uudest tuttavuudet tuovat vaihtelua perinteisiin joululaatikoihin. Porkkanalaatikon, perunalaatikon ja lanttulaatikon rinnalle ovat tehneet tuloaan bataattilaatikko sekä kurpitsalaatikko. Kokeilevampi kokki tuo jouluruokapöytään italialaisvaikutteisen, parmesaanisen palsternakka-porkkanalaatikon tai mehevän manteli-porkkanavuoan.

Kasvissyöjän jouluruokapöytään kuuluu tietenkin jo ilmiöksi noussut porkkala! Juhlava sienipatee toimii sekä kylmänä että lämpimänä alkuruokana. Herkullinen kasvismureke syntyy helposti kikherneistä. Kinkun voi puolestaan korvata tämän joulun hitillä, eli mehevällä juurisellerillä, joka muhii herkulliseksi olut-spelttitaikinakuoressa.

Pysy mukana!
Tilaa uutiskirjeemme tästä