Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Joulupiparit kuuluvat joulun ehdottomiin herkkuihin. Mureimmat joulupiparit syntyvät itse tehdystä piparkakkutaikinasta, jossa on sopivassa suhteessa siirappia, voita ja mausteita. Tutustu ohjeisiimme ja leivo jouluksi parhaat maistamasi piparit!

Joulupiparit aloittavat joululeivonnaisten ihanan ajan. Ensimmäiset piparkakut paistetaan usein pikkujouluihin, kun taas viimeisimmät piparit leivotaan juuri hetkeä ennen joulua.

Piparkakkutaikina valmistuu yleensä kiehauttamalla kattilassa siirappi, rasva ja mausteet keskenään, ja lisäämällä jäähtyneeseen seokseen kananmunan sekä jauhot. Mausteiden kiehauttamisesta kotiin leviää vastustamaton joulun tuoksu. Jos kuitenkin haluat tehdä piparkakkutaikinan eri tavoin, kokeile lisätä ainekset kuohkeaan muna-sokerivaahtoon. Tällä tavoin syntyvät mureat piparit, joissa on oikea siirappinen maku.

Jos haluat piparkakkuihin viljaista rouheutta, kokeile spelttipipareita tai ohrapipareita. Jos taas kartat ohraa, vehnää ja ruista, leivo gluteenittomat joulupiparit. Perinteisten piparkakkujen ystävä luottaa taas vanhaan hyvään, käytössä koeteltuun reseptiin!

Pipareiden koristelu on myös hauskaa puuhaa! Veikeät tonttupiparit syntyvät ylösalaisin käännetyistä sydänpipareista. Ylösalaisin käännetyistä piparkakku-ukoista voit askarrella hauskoja pipariporoja.

Piparkakkutalo ja muut pipariherkut

Piparkakkutalo syntyy helposti, kun taikina on riittävän tiivistä talon rakentamiseen. Moni käyttää piparkakkutaloon valmista taikinaa, mutta voit tehdä piparkakkutalotaikinan myös itse.

Piparkakkutalo tai piparkakkumökki – vaikeusasteen voit päättää itse! Helpoin piparkakkutalo on piparkakkukota.

Pipareista voi inspiroida myös muita herkkuja aina piparkakkusemifreddosta piparkakkukuuliin.