Jouluaskartelu
Jouluaskartelu alkaa tästä – päästä luovuus valloilleen! Kurkkaa askarteluohjeemme, joilla loihdit itse satumaiset joulukortit, koristeet ja joulukalenterit.
Luetuimmat

1

2

3

4

5

6

Jouluaskartelu tuo juhlan odotukseen tekemisen iloa! Joulukoristeiden ja lahjojen askartelu on mukavaa puuhaa yhdessä ystävien tai perheen kesken – ja ovathan itse tehdyt koristeet ja lahjat tietenkin aina ne kauneimmat.

Jouluaskartelu aloittaa jouluvalmistelut

Joulun odotus alkaa viimeistään kuun vaihteessa, kun on aika avata joulukalenterin ensimmäiset luukut ja sytyttää adventtikynttelikön ensimmäinen kynttilä. Ohjeellamme askartelet itse joulukalenterin, joka on pullollaan toinen toistaan ihanampia yllätyksiä.

Näihin aikoihin myös tontut muuttavat jouluaskartelusta innostuneiden luokse. Viime joulun suurin askarteluhitti, tonttuovi, jatkaa kulkuaan myös tänä vuonna. Kurkkaa ohje tonttuoven askarteluun ja inspiroidu lukijoidemme hurmaavista tonttuovista. Tämän joulun suosikkikukka tehdään kävyistä. Käpyhyasintti ihastuttaa yksinään tai rykelmänä!

Joulukoristeiden askartelu kuuluu asiaan

Joulukoristeiden askartelu kannattaa aloittaa jo hyvissä ajoin, ja joulutunnelma saapuu kotiin kuin huomaamatta. Perinteinen himmeli muuttuu myös moderniin kotiin sopivaksi, kun materiaalina käyttää oljen sijasta pillejä. Superhelpot paperitähdet syntyvät aloittelevankin askartelijan käsissä nopsasti paperipusseista. Katso myös ohjeet kauniin joulutähden taitteluun. Luonnonläheisestä ja rouheasta tyylistä viehättyvä puolestaan askartelee kodin joulukoristeet kävyistä ja havuista.

Joulukuusi kuuluu erottamattomasti jouluun, ja myös kuusenkoristeet voi helposti askarrella omin käsin. Kivaksi jouluaskarteluksi sopivat marmoroidut joulupallot, suloiset jouluenkelit ja valkeat, massasta tehdyt joulukuusenkoristeet. Täältä löydät 12 erilaista ohjetta kuusenkoristeiden askarteluun – kokeile vaikka kaikkia!

Jouluaskartelua ulkona

Myöskään pihan koristelua ei pidä unohtaa. Kuistille ja ulko-ovelle voi jouluksi askarrella erilaisia koristeita. Perinteiset jäälyhdyt, havupallot ja havukranssit vastaanottavat pyhien vieraat jo ennen tervetulotoivotuksia. Kransseista on mahdollista askarrella vaikka minkälaisia variaatioita – katso vinkit täältä ja päästä mielikuvituksesi valloilleen!

Askartele itse parhaat joululahjat ja kauneimmat kortit

Aattoilta on täynnä lämmintä tunnelmaa. Mieltä ilahduttavat erityisesti itse tehdyt lahjat, joissa näkyy tekemisen ilo ja lahjan antajan oma kädenjälki. Täältä löydät 9 ihanaa ohjetta sekä koviin että pehmeisiin paketteihin. Ja jotta yllätys säilyy lahjan antamiseen asti, lahjat täytyy paketoida kauniisti. Inspiroidu paketointivinkeistä tai tee lahjapussit helposti itse!

Korttien tekeminen on myös olennainen osa joulunajan askartelua. Ohjeillamme askartelet helpot joulukortit vaikka koko suvulle tai teet taiteellisia kortteja sormiväreillä leikittelemällä. Kokosimme yhteen myös palloista, kransseista ja muista pyöreistä muodoista inspiraationsa saaneet kortit. Itse tehty kortti ilahduttaa saajan mieltä lämpimän halauksen tavoin!

Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.