Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Jauheliha

Jauheliha-teemaamme on koottu reseptit, joilla valmistat parhaat jauhelihapihvit ja lihapullat tai loihdit suussa sulavan jauhelihakastikkeen. Löydä suosikkisi!

Jauhelihakastike, jauhelihakeitto ja lihapullat ovat kotiruokien rakastetuimpia klassikoita. Oikeastaan lempiruokien listan voisi täyttää erilaisilla jauheliharuoilla. Tästä teemasta löydät parhaat jauhelihareseptit aina bolognesekastikkeesta lindströminpihveihin. Lue myös vinkit jauhelihan valintaan.

Jauhelihakastikkeet

Perinteinen jauhelihakastike suurustetaan vehnäjauhoilla, mutta jauhelihakastikkeesta voi tehdä myös maukkaan tomaattisen version. Jotkut pitävät tuhdista jauhelihakastikkeesta, toisten mielestä keveämpi on maukkaampi. Löydä ohjeistamme oma suosikkisi!

Jauhelihakeitot ja -padat

Paras jauhelihakeitto valmistuu vähärasvaisesta tai paistijauhelihasta, jolloin keiton pinnalle ei jää rasvakalvoa. Mehevä meksikolainen lihapullakeitto saa uutta twistiä bataatista, avokadosta ja yrteistä. Pikainen jauheliha-nuudelikeitto pelastaa kiireisenä arkipäivänä.

Rasvainen jauheliha antaa jauhelihapataan herkullisen maun, ellet halua tehdä pataa erityisen kevyesti. Kaali sopii jauhelihan pariksi sekä keittoihin että patoihin.

Lihapullat

Parhaiden lihapullien salaisuus on sopivasti vaivatussa taikinassa. Kun taikinaa ei vaivaa turhaan, rasva pysyy taikinassa eikä valu paistettaessa pannulle. Kokeile perinteisiä lihapullia kastikkeessa, ihastuta joukkosi puolukkaisilla lihapullilla tai pyöräytä vaihteeksi intialaiset possupyörykät. Italialaisen ruoan ystävä kypsentää lihapullat maukkaassa tomaattikastikkeessa.

Jauhelihapihvit ja -kebakot

Jauhelihapihvit valmistetaan lihapullien tapaan yleensä murekemassasta, mutta ne onnistuvat myös maustetusta jauhelihasta ilman kananmunaa ja korppujauhoja. Tällaiset pihvit sopivat hyvin hampurilaisten väliin. Perinteiset jauhelihapihvit voit paistaa joko pannulla tai uunissa. Kokeile myös herkullisia lindströminpihvejä, jossa murekemassaan lisätään mausteeksi punajuurta.

Murekkeet

Lihamureke on hyvä ruokalaji isolle joukolle. Valmista perinteinen mureke, kääri se rullalle täytteiden kanssa tai mausta murekemassa punajuurella lindströminpihvien tapaan. Lihamurekkeen kanssa yhdessä valmistuvat uunijuurekset.

Pastaruoat

Pastaruokien ehdoton klassikko on spagetti bolognese, joka tunnetaan ympäri maailman. Tomaattisesta jauhelihakastikkeesta on useita versioita. Myös lasagnen kerroksissa maistuu bolognese-kastike, juustokastikkeella höystettynä. Arkipastoista ehdoton ykkönen on makaronilaatikko, jonka helpompi muoto on hauska pääkallopata.

Vuokaruoat, laatikot ja muut uuniruoat

Valitse vuokaruokiin rasvainen jauheliha, niin saat sen mukana makua ja mehevyyttä. Perinteinen kaalilaatikko on suosituin ohjeemme, joka on käytössä ympäri vuoden. Kokeile myös kaalikääryleitä tai täytettyjä kesäkurpitsoja.

Jauhelihapizzat, -piirakat ja -tortillat

Jauhelihapizza, peltilihis ja tortillat kuuluvat virallisiin viikonloppuherkkuihin. Jos kaipaat helppoa jauhelihaherkkua, kokeile nachopaistosta, joka valmistuu uskomattoman nopeasti.

Pysy mukana!
Tilaa uutiskirjeemme tästä