Yrttinen sipulipiiras

1 h
4.5
0

Yrttinen sipulipiiras

KA
0
4.5
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Pohja

  • 100 gvoita
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 2 tltuoretta rosmariinia
  • 1 rklvettä

Täyte

  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 100 gparmesaanijuustoa (raasteena)
  • 75 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murusteltuna)
  • 1 rkltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/2 tlviherpippuria
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 kplkesäsipulia
  • 2 rklvoita
  • 1 1/2 rklfariinisokeria
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Nypi pohjan aineet keskenään kulhossa. Painele taikina piirasvuoan (Ø 22 cm) pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla ja nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita keskenään kerma, munat, juustot ja mausteet.

Leikkaa sipulit pituussuunnassa viipaleiksi. Sulata voi paistinpannulla, lisää fariinisokeri. Paista sipuliviipaleet nopeasti kuumalla pannulla molemmin puolin. Lisää sitruunamehu ja suola. Siirrä sivuun.

Esipaista piiraspohjaa 200 asteessa 10 minuuttia.

Kaada kermaseos piiraspohjalle, asettele sipulit nätisti päälle ja koristele ohuiksi suikaleiksi leikatuilla sipulinvarsilla. Paista sipulipiirasta vielä noin 25 minuuttia.

Tarjoa yrttinen sipulipiiras vähän jäähtyneenä. Sipulipiirakan kumppaniksi sopii raikas valkoviini tai kevyt punaviini.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä