Maku

Yrttinen ricotta-hernepyree

25 min
4
0

Raikas yrtti-hernepyree on täydellinen kesäaterian lisuke. Se syntyy yhtälailla tuoreista kun pakasteherneistäkin. Sekoita pyreeseen reilusti täyteläistä ricottaa ja nauti kalan ja perunoiden kanssa!
Tulosta
Teksti Tiina Garvey
Kuvat Tiina Garvey

Ainekset (6 annosta)

  • 1 kplsipuli
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 400 gherneitä (pakaste)
  • 2 rkltuoretta minttua
  • 2 rkllehtipersiljaa
  • 150 gricottaa
  • 2 rklparmesaania
  • suolaa ja pippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna pannulla loraus oliiviöljyä. Kuullota sipuli pehmeäksi keskilämmöllä – älä ruskista.

Lisää pannulle sulaneet herneet ja kääntele muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja minttu. Ota pannu liedeltä ja anna jäähtyä.

Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi pyreeksi. Sekoita joukkoon ricottajuusto ja hienoksi raastettu parmesaani. Mausta suolalla ja pippurilla.

MITÄ PIDIT?
4