Maku

Yrttinen oliivi-aurapitko

2 h 45 min
0
0

Yrttinen oliivi-aurapitko

MU
LA
0
0
Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 5 dlvettä
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 12 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlruokaöljyä

Täyte

  • 180 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 2 dlkivettömiä oliiveja
  • 2 dltuoretta korianteria
  • 1/4 dlseesaminsiemeniä

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Valmista hiivataikina. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola, sokeri ja osa vehnäjauhoista. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on notkeaa ja kimmoisaa. Lisää lopuksi öljy. Peitä kulho leivinliinalla ja anna taikinan kohota puoli tuntia.

Jaa taikina kahtia. Kauli puolet taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä levylle sinihomejuusto, mustat oliivit ja reilusti yrttien lehtiä. Rullaa levy tiukaksi ja taiteile tanko haluamaasi muotoon. Voit esimerkiksi leikata tangon pituussuunnassa halki ja kieputtaa puolikkaat yhteen. Vaihtoehtoisesti voit leikata tankoon saksilla kielekkeitä, jotka taivutat vuorotellen sivuille.

Anna leivän kohota puolisen tuntia ja leivo sillä välin toinen taikinapala.

Voitele kohonneet yrttiset oliivi-auraleivät vedellä ja paista 175 asteessa 45–60 minuuttia.
*Pitkojen täytevaihtoehdoksi sopii mainiosti myös aurinkokuivattu tomaatti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä