Maku

Yrttinen kaalimousse

2 h 25 min
0
0

Yrttinen kaalimousse

GL
KA
MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 4 kplliivatelehteä
  • 150 gparsakaalia (paloiteltuna)
  • 150 gkukkakaalia (paloiteltuna)
  • 200 gkermaviiliä
  • 200 granskankermaa (rasvaa 15-18 %) (yrteillä maustettua )
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 rklsitruunamehua

Tee näin

2 h 25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h 10 min

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
Paloittele kaalit pieniksi paloiksi. Ryöppää paloja noin 5 minuuttia kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä.
Ota kaaleista muutama nuppu talteen ja säästä ne koristeluun. Pilko palat hienommiksi. Sekoita ne kermaviiliin.
Mausta kaaliseos hienonnetuilla yrteillä ja valkosipulilla. Ripota joukkoon suola ja pippuri.
Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun sitruunamehuun. Anna seoksen jäähtyä hetki.
Kaada liivateseos hitaasti kaaliseoksen joukkoon. Kääntele varovasti.
Kumoa seos pyöreäpohjaiseen vedellä kasteltuun tai voipaperilla vuorattuun vuokaan.
Anna hyytyä kylmässä vähintään pari tuntia.
Kasta vuoka kuumaan veteen ja kumoa tarjoiluastiaan. Koristele kaalinnupuilla ja yrtin oksilla.
Tarjoa kaalimousse esimerkiksi savustetun kalan tai grillatun lihan lisukkeena.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä