Yrttimarinoidut punajuuret

4 h 30 min
5
0

Yrttimarinoidut punajuuret

Marinoidut punajuuret sopivat erinomaiseti juhlissa tarjottaviksi paahdettujen patonkiviipaleiden ja chevren kera.
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 annosta)

  • 800 gpuna-, kelta- tai raitajuuria

Marinadi

  • ½ dlrajamäen yrttivalkoviinietikkaa
  • 1 ½ dlneitsyt oliiviöljyä
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • 1 kplvalkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 1 rklraastettua sitruunan kuorta (luomu)
  • 2 rkltuoretta rosmariiniä hienonnettuna
  • 9 kpltuoretta timjamin oksaa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä

Tee näin

4 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h

Keitä punajuuret kypsiksi ja anna jäähtyä hetki. Voit halutessasi käyttää myös kelta- tai raitajuuria. Kuori punajuuret ja leikkaa veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Lado punajuuriviipaleet ja timjamin oksat kannelliseen lasipurkkiin. Mittaa kulhoon yrttivalkoviinietikka, oliiviöljy ja hunaja. Lisää kulhoon raastettu sitruunan kuori, hienonnettu rosmariini ja valkosipuli. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita marinadi hyvin ja kaada lasipurkkiin punajuurien päälle. Sulje kansi ja anna maustua vähintään 3 tuntia tai mieluiten yön yli. Tarjoa esimerkiksi paahdettujen patonkiviipaleiden ja chevren kera.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä