Maku

Yrttimarinoidut pavut

1 h 20 min
4
0

Yrttimarinoidut pavut

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Teksti Kati Pohja
Kuvat Hanna Immonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 300 gvihreitä papuja

Marinadi

  • 1 kplsipulia
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1 rklviinietikkaa
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa
  • 1/2 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 1/2 dllehtipersiljaa (hienonnettuna)

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Keitä tai höyrytä pavut kypsiksi. Tuoreet pavut vaativat noin 10 minuutin keittämisen, pakastetuille riittää kiehauttaminen.
Hienonna kuorittu sipuli ja valkosipuli. Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään.
Leikkaa pavut noin 3 sentin mittaisiksi paloiksi, ja lisää marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
Nauti yrttimarinoidut pavut sellaisenaan tai lämpimän ruoan lisäkkeenä.
•Marinoitavaksi sopivat mainiosti myös aterialta ylijääneet lisäkepavut.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä