Maku

Yrttimarinoidut muikut

2 h 30 min
0
0

Yrttimarinoidut muikut

GL
MA
MU
0
0
Yrttisessä sitrusliemessä marinoidut muikut sopivat maidottomaan ruokavalioon. Muikkujen sijaan voit marinoida myös pienehköjä silakoita. Sopivasti kirpakka etikkainen marinadi maustaa muikut tillin, timjamin, basilikan ja rosmariinin kanssa ja chili antaa kivasti potkua.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Kreetta Järvenpää
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 500 gmuikkuja

Marinadi

  • 2 dloliiviöljyä (mietoa)
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 dllimettimehua
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • 1 dlhienonnettuja yrttejä (esim. tilliä, timjamia, basilikaa, rosmariinia)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlkokonaisia rosepippureita
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlchilihiutaleita

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Perkaa muikut. Nyppäise päät pois ja peukalolla vatsat auki. Poista sisälmykset. Työnnä peukalolla selkäruodon toista sivua pääpuolesta pyrstöön asti, jolloin sivu aukeaa. Ota ruodosta kiinni pääpuolelta ja vedä se irti sormilla lihasta työntäen. Huuhtele fileet nopeasti kylmällä vedellä ja valuta.

Mittaa marinadin aineet kulhoon ja sekoita hetki. Upota kalat marinadiin ja nosta jääkaappiin.

Anna marinoitua yön yli, tai vähintään pari tuntia. Kääntele kerran marinoitumisen aikana.

Tarjoa yrttimarinoidut muikut osana kalapöytää. Seuraksi sopivat lämpimät uudet perunat ja voi.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä