Yrttileipä

2 h 10 min
0
0

Yrttileipä

MU
0
0
Teksti Susanna Katajisto
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 kpl)

  • 10 dlvettä
  • 1/2 dlfariinisokeria
  • 2 rklsuolaa
  • 2 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 2 dlohrajauhoja
  • 4 kplkuivahiivapussia
  • 18 dlhiivaleipäjauhoja
  • 150 gmargariinia (rasvaa 60 %) (sulatettuna)

Päälle

  • 2 rkltuoretta rosmariinia
  • 1 tlsormisuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Lisää reilusti kädenlämpöiseen (43 astetta) veteen fariinisokeri, suola ja yrttisekoitus. Sekoita ohrajauhojen joukkoon kuivahiivat ja lisää nesteeseen osan hiivaleipäjauhojen kanssa. Alusta taikinaan loput jauhot ja lisää loppuvaiheessa mukaan rasvasula. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa noin puoli tuntia.

Nujerra taikina leivinpöydällä ja jaa kahtia. Taputtele taikina leivinpaperilla päällystetyille uunipelleille ohuiksi leipäsiksi. Kohota taikina uudelleen.

Painele kohonneeseen taikinaan sormenpäillä kuoppia. Riivi päälle tuoretta rosmariinia ja ripottele päälle suolaa sekä oliiviöljyä. Paista leipiä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Leikkaa yrttileipä hieman jäähtyneenä tarjolle.

•Yrttileipä maistuu aina parhaimmalta vastapaistettuna. Valmista taikina ohjeen mukaan toiseen kohotukseen asti, mutta pakasta sitten leivät peltien päällä. Pakkaa jäätyneinä pusseihin. Juhlapäivän aamuna ota leivät sulamaan ja anna niiden kohota. Jatka taas ohjeen mukaan.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä