Maku

Yrttikuorrutettu siika

25 min
0
0

Yrttikuorrutettu siika

MU
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 800 gsiikaa
  • 1/2 tlmerisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Yrttikuorrute

  • 50 gpersiljaa
  • 2 dltuoretta kirveliä
  • 5 kplpaahtoleipäviipaletta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 50 gvoita (sulatettuna)

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN20 min

Leikkaa siikafileet siisteiksi, ruodottomiksi paloiksi. Ripottele päälle suolaa ja pippuria.
Valmista yrttikuorrute. Laita tehosekoittimeen yrtit ja pyöräytä ne hienoksi silpuksi. Lisää joukkoon paloitellut paahtoleivät ja suola. Jatka pyöräyttämistä. Lisää sulatettu, kuuma voi ja anna seoksen muuttua muovailumahamaiseksi tahnaksi. Nosta tahna kylmään jähmettymään 10 minuutiksi.
Aseta yrttitahna kahden leivinpaperiarkin väliin. Kauli tahna ohueksi, tasaiseksi levyksi. Leikkaa levystä neljä kalafileiden kokoista palaa ja painele palat fileiden päälle.
Nosta kalafileet uunipannulle. Kypsennä fileitä 200 asteessa noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.
Tarjoa yrttifileet keitettyjen perunoiden ja paistettujen sienten kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä