Maku

Yrttikuorrutettu possunfilee

13 h 15 min
0
0

Yrttikuorrutettu possunfilee

MU
GL
0
0
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Anna Huovinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 850 gporsaan ulkofileetä
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta (esim. minttua, salviaa, timjamia, persiljaa)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Tee näin

13 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN13 h

Poista lihasta kalvot ja näkyvä rasva. Kierittele filee yrttiseoksessa, suolassa ja pippurissa. Anna fileen marinoitua kylmässä seuraavaan päivään.
Ota liha hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Pyyhi lihan pinta kuivaksi. Paista fileeseen kauttaaltaan kaunis ruskea paistopinta voi-öljyseoksessa paistinpannussa.
Nosta liha uunivuokaan. Ripottele pinnalle vielä suolaa ja pippuria. Aseta lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari. Kypsennä lihaa 175 asteessa, kunnes lihan sisälämpötila näyttää 68 astetta. Tähän kuluu noin 50 minuuttia. Liha saa jäädä sisältä aavistuksen punertavaksi. Anna lihan vetäytyä hetki folion sisällä, ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.
Tarjoa fileen kanssa paistinpannulla nopeasti käytettyjä miniluumutomaatteja, ruskistettuja sieniä, valkosipuliperunoita ja ruskeaa kastiketta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä