Maku

Yrttibroileri helmipetillä

1 h 40 min
LA
MA
MU
0
0


 

Tulosta
Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (3 annosta)

  • 700 gbroilerin koipi-reisiä (marinoimattomia)
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 rklyrttimaustesekoitusta (suolaton) (Provence)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Helmipeti

  • 2 1/2 dlohrahelmiä (TAI kolmen viljan helmiä)
  • 7 dlkanalientä

Tee näin

1 h 40 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Nosta broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta.

Sekoita öljy, mausteet, sitruunamehu ja kuoriraaste keskenään. Hiero mausteseos broilereihin. Anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia ennen paistamista.

Voitele uunivuoka ja ripottele pohjalle viljahelmet. Kiehauta kanaliemi. Kaada liemi viljahelmien päälle vuokaan. Nostele päälle koipireidet.

Paista yrttibroilereita helmipetillä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla noin 1 tunti. Tarkista viljahelmien kypsyys. Tarjoa yrttibroilerin lisäksi salaattia.

Voit käyttää vuokaan myös ohrahelmiä. Saat värikkäämmän petin, kun lisäät helmien joukkoon porkkana- tai paprikakuutioita.

MITÄ PIDIT?
0