Yrttiahvenet ja sitruunapippurivoi

Ainekset (4 annosta)
Sitruunapippurivoi
- 50 gvoita
- 2 tlsitruunapippuria (suolaton)
- 1/2 kplsitruunaa (viipaleina)
Yrttiahvenet
- 500 gahvenia (fileoituna)
- 1 rklruokaöljyä
- 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
- 6 kplkevätsipulia
Tee näin
Mausta pehmeä voi sitruunapippurilla.Tarkista käyttämäsi sitruunapippurin suolapitoisuus. Eri valmistajien sitruunapippureissa on vaihtoehtoja suolattomasta sitruunapippurista hyvinkin suolaiseen. Leikkaa sitruunaviipaleet kahtia. Tee voista neljä pallosta ja nosta ne sitruunaviipaleiden päälle. Pane hetkeksi viileään.
Leikkaa ahvenfileistä kylkiruodot pois v-viillolla. Ruotojen paikka löytyy sormenpäillä tunnustellen. Käännä fileet kaksinkerroin niin, että kalan valkoinen pinta jää päälle. Sivele ruokaöljy ahvenfileiden pintaan ja grillaa, pariloi tai paista ne kauniin ruskeiksi.
Ripottele kalamauste päälle. Grillaa tai paista kevätsipulit ahvenfileiden kanssa. Siirrä kevätsipulit ja kalafileet lämmitetylle tarjoiluvadille. Nosta sitruunapippuritvoinapit yrttiahvenfileiden päälle. Nauti uusien, vastakeitettyjen perunoiden kanssa.