Maku

Yrttiahvenet ja sitruunapippurivoi

35 min
MU
GL
0
0


 

Tulosta
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto

Ainekset (4 annosta)

Sitruunapippurivoi

  • 50 gvoita
  • 2 tlsitruunapippuria (suolaton)
  • 1/2 kplsitruunaa (viipaleina)

Yrttiahvenet

  • 500 gahvenia (fileoituna)
  • 1 rklruokaöljyä
  • 2 tlyrttimaustesekoitusta (suolaton)
  • 6 kplkevätsipulia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN10 min

Mausta pehmeä voi sitruunapippurilla.Tarkista käyttämäsi sitruunapippurin suolapitoisuus. Eri valmistajien sitruunapippureissa on vaihtoehtoja suolattomasta sitruunapippurista hyvinkin suolaiseen. Leikkaa sitruunaviipaleet kahtia. Tee voista neljä pallosta ja nosta ne sitruunaviipaleiden päälle. Pane hetkeksi viileään.

Leikkaa ahvenfileistä kylkiruodot pois v-viillolla. Ruotojen paikka löytyy sormenpäillä tunnustellen. Käännä fileet kaksinkerroin niin, että kalan valkoinen pinta jää päälle. Sivele ruokaöljy ahvenfileiden pintaan ja grillaa, pariloi tai paista ne kauniin ruskeiksi.

Ripottele kalamauste päälle. Grillaa tai paista kevätsipulit ahvenfileiden kanssa. Siirrä kevätsipulit ja kalafileet lämmitetylle tarjoiluvadille. Nosta sitruunapippuritvoinapit yrttiahvenfileiden päälle. Nauti uusien, vastakeitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0