Maku

Yrtti-valkosipulileipä

25 min
4.6
0

Yrtti-valkosipulileipä

MU
KA
0
4.6
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

  • 1 kplvaaleaa vuokaleipää
  • 75 gvoita
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1/2 dltuoretta oreganoa (silputtuna)
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1/4 tlsuolaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Leikkaa leipä haitariksi siten, että viipaleet jäävät toisiinsa kiinni leivän pohjasta.
Notkista voi ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita joukkoon yrttisilppu ja suola. Sivele maustevoita jokaiselle viipaleelle.
Kostuta leivinpaperi reilusti hanan alla molemmin puolin. Kiedo yrtti-valkosipulileipä tiukasti paperiin ja kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Tarjoa yrtti-valkosipulileipää italialaisella illallisella tai keittoaterian lisäkkeenä.
● Vähän kuivahtanut leipä elpyy tällä metodilla, mutta kuumentamisen jälkeen se on syytä syödä saman tien.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä