Maku

Yrtti-sieniboston

1 h 55 min
4
0

Yrtti-sieniboston

KA
MU
0
4
Mehevän suolaisen bostonin täytteessä maistuvat yrtit ja herkkusienet.
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 12 ghiivaa
  • 1/2 rklsokeria (tai hunajaa)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 6 dlhiivaleipäjauhoja
  • 25 gvoita (sulatettuna tai 2 rkl öljyä)
  • 1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)
  • 2 rklruohosipulia (hienonnettuna)

Täyte

  • 1 kplpurjoa
  • 25 gvoita
  • 200 gherkkusieniä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 3 rklpersiljaa (tuoretta, hienonnettuna)
  • 1 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 100 gtuorejuustoa (yrttimaustettua)

Tee näin

1 h 55 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 15 min

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri ja suola.

Lisää jauhot vähitellen taikinaan samalla vaivaten.

Lisää rasva, kun olet lisännyt lähes kaikki jauhot. Alusta taikinaa huolellisesti noin 10 minuuttia.

Alusta tuoreet, hienonnetut yrtit taikinaan. Kohota puolisen tuntia.

Valmista täyte. Halkaise, pese ja hienonna purjo. Puhdista sienet ja leikkaa ne kuutioksi.

Paista purjoa ja sieniä voissa, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää yrtit ja tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Kauli kohonnut taikina jauhotetulla pöydällä suorakaiteen malliseksi levyksi.

Levitä täyte taikinalevylle ja rullaa.

Leikkaa rulla 8 osaan. Nosta palat pyöreään kakku- tai irtopohjavuokaan, jonka reunat on rasvattu ja pohjalla on leivinpaperi.

Kohota yrttibostonia peitettynä noin 20 minuuttia.

Paista yrttibostonia 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki!

* Voit käyttää yrttibostonin täytteeseen herkkusienten tilalla myös viime sadon kuivattuja tai pakastettuja sieniä.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä