Kotivinkki

Yrtti-parmesaanikeksit

0
0

Yrtti-parmesaanikeksit

Teksti Kotivinkki
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gparmesaaniraastetta
  • ½ tlsuolaa
  • 2 tltuoretta timjamia hienonnettuna
  • 50 gjääkaappikylmää voita
  • 1kananmunan keltuainen
  • 1 dlkermaviiliä

PÄÄLLE:

  • 1kananmunan valkuainen
  • lehtipersiljaa
  • seesaminsiemeniä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Mittaa vehnäjauhot, parmesaaniraaste, suola, timjami ja paloiteltu voi leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Aja tasaiseksi muruseokseksi.

2. Erottele kanamunan keltuainen ja valkuainen. Säästä valkuai­nen, lisää keltuainen ja kerma­viili muruseokseen. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi.

3. Muotoile taikina halkaisijaltaan noin kolmen sentin pötköksi jauhotetulla pöydällä. Kietaise pötkö kelmuun tai voi- tai leivinpaperin sisään. Nosta taikina tunniksi jääkaappiin.

4. Leikkaa jähmettyneestä pötköstä puolen sentin viipaleita. Nosta viipaleet leivinpaperille uunipellille.

5. Sivele viipaleille valkuainen pensselillä ja paina päälle lehtipersiljalehti. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

6. Paista keksejä 175-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä