Maku

Yrtti-kinkkusarvet

1 h 30 min
4
3

Yrtti-kinkkusarvet

Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 75 gpersiljaa

Täyte

  • 100 gtuorejuustoa (valkosipuli)
  • 100 gjuustoa (raastettuna)
  • 100 gsaunapalvikinkkua (kuutioituna)
  • 1/2 tlyrttisuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria

Voiteluun

  • 1 kplmunaa
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h 5 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja osa jauhoista. Sekoita tasaiseksi ja alusta joukkoon loput jauhot, pehmeä voi ja silputtu persilja. Anna taikinan kohota hyvin.
Jaa taikina kahteen osaan. Kauli jauhotetulla pöydällä taikinoista pyöreät levyt. Jaa levyt taikinapyörällä säteittäin kahdeksaan osaan.
Sekoita pehmeään tuorejuustoon juustoraaste, kuutioitu savukinkku ja mausteet. Lusikoi jokaiselle kolmiolle täytettä. Kierrä kolmiot sarviksi.
Muotoile sarvet ja nosta ne pellille saumapuoli alaspäin.
Kohota sarvia noin puoli tuntia. Voitele ne munalla ja ripottele pinnalle yrttisilppua. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä