Kotivinkki

Yrtti-dijonsilakat

0
0

Yrtti-dijonsilakat

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 400 gsilakkafileetä

LIEMI:

  • ½ dlväkiviinaetikkaa
  • 4 dlvettä
  • 2 rklsokeria
  • 1 rklsuolaa
  • 1 tlfenkolia

MAUSTEKASTIKE:

  • 1salottisipuli
  • 2 dlkermaviiliä
  • ¾ dlmajoneesia
  • 1 rkldijonsinappia
  • pieni nippuhienonnettua tilliä
  • ruohosipulia
  • reilu ripaussokeria, suolaa
  • reilu ripausvalkopippuria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Nylje silakat nahattomiksi ja pane fileet kulhoon.

2. Sekoita liemiainekset keskenään ja kaada liemi fileiden päälle. Nosta kulho peitettynä viileään yön ajaksi, eli kunnes fileet ovat kauttaaltaan valkoisia.

3. Valmista maustekastike. Kuori ja hienonna salottisipuli. Sekoita se muiden ainesten kanssa tasaiseksi seokseksi.

4. Valuta silakkafileistä liemi ja painele ne talouspaperilla kuiviksi.

5. Pane fileet maustekastikkeen sekaan. Kääntele niin, että kastike levittyy joka puolelle.

6. Pane kulho peitettynä viileään. Anna maustua mielellään yön ajan ennen nauttimista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä