Maku

Yorkshire pudding

25 min
3.5
0

Jamie Oliverin lempiherkku, Yorkshire pudding, yhdistää samaan suupalaan pannarin ja tuulihatun. Muffinipellillä paistettavat puddingit tarjotaan sunnuntaipaistin lisänä tai sellaisenaan graavilohen ja piparjuurituorejuuston kanssa. 
Tulosta
Teksti Jamie Oliver
Kuvat Timo Pyykkö

Ainekset (12 kpl)

  • 1 rklrypsiöljyä
  • 3 kplmunaa
  • 1 dlkevytmaitoa
  • 1 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Lisäksi

  • piparjuurituorejuustoa ja graavilohta

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Voitele muffinipellin kolot öljyllä. Nosta pelti uuniin ja anna sen kuumentua 10-15 minuuttia. Valmista sillä aikaa taikina.

Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja siivilöi joukkoon jauhot. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Ota muffinipelti varovasti uunista ja jaa taikina koloihin. Nosta pelti takaisin uuniin ja paista 10-15 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, haluatko Yorkshire puddingien kypsyvän rapeiksi vai pysyvän pehmeän pannukakkumaisina. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, jotta puddingit eivät lässähdä.

Tarjoa brittiläiseen tapaan Sunday roastin eli paistin lisäkkeenä tai sellaisenaan esimerkiksi graavilohen ja piparjuurituorejuuston kanssa. 

MITÄ PIDIT?
3.5