Yorkshire pudding
25 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
15 minJamie Oliverin lempiherkku, Yorkshire pudding, yhdistää samaan suupalaan pannarin ja tuulihatun. Muffinipellillä paistettavat puddingit tarjotaan sunnuntaipaistin lisänä tai sellaisenaan graavilohen ja piparjuurituorejuuston kanssa.
3.3
Kuvat
Julkaistu 31.10.2016

Yorkshire pudding
Reseptin ainekset (12 kpl)
- 1 rklrypsiöljyä
- 3 kplmunaa
- 1 dlkevytmaitoa
- 1 3/4 dlvehnäjauhoja
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Lisäksi
- piparjuurituorejuustoa ja graavilohta
Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Voitele muffinipellin kolot öljyllä. Nosta pelti uuniin ja anna sen kuumentua 10-15 minuuttia. Valmista sillä aikaa taikina.
Riko munien rakenne rikki kulhossa. Lisää maito ja siivilöi joukkoon jauhot. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Ota muffinipelti varovasti uunista ja jaa taikina koloihin. Nosta pelti takaisin uuniin ja paista 10-15 minuuttia. Paistoaika riippuu siitä, haluatko Yorkshire puddingien kypsyvän rapeiksi vai pysyvän pehmeän pannukakkumaisina. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, jotta puddingit eivät lässähdä.
Tarjoa brittiläiseen tapaan Sunday roastin eli paistin lisäkkeenä tai sellaisenaan esimerkiksi graavilohen ja piparjuurituorejuuston kanssa.