Maku

Yön yli -juuressämpylät – sekoita illalla ja paista aamulla uskomattoman mehevät leipäset!

12 h 50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
12 h 20 min
Yön yli -juuressämpylät syntyvät todella helposti: illalla sekoitat taikinan jääkaappiin tekeytymään, aamulla nostelet nokareet pellille ja työnnät uuniin. Ja pian kotona jo leijaileekin tuoreen leivän tuoksu.
VE
3.3
1


Ainekset (16 kpl)

  • 150 gpalsternakkaa
  • 100 glanttua
  • 200 g porkkanoita
  • 6 dlvettä
  • 25 gtuorehiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 rklsiirappia
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 2 dlpuolikarkeita spelttijauhoja
  • 8 dlhiivaleipäjauhoja

Päälle

  • 3 rklpuolikarkeita spelttijauhoja tai hiivaleipäjauhoja
Tulosta

Yön yli -juuressämpylät valmistetaan näin:

  1. Kuori ja raasta juurekset hienoksi raasteeksi.
  2. Mittaa vesi kulhoon ja liuota joukkoon hiiva. Lisää suola, siirappi ja juuresraasteet.
  3. Lisää hiutaleet ja spelttijauhot. Sekoita taikinaan vähän kerrallaan myös hiivaleipäjauhot. Älä vaivaa taikinaa vaan sekoita vain tasaiseksi. Taikinaa saa jäädä löysähköksi.
  4. Peitä tiiviisti kelmulla tai kannella, laita jääkaappiin ja anna kohota yön yli.
  5. Ota kulho jääkaapista ja nostele taikinasta kauhalla sämpylöitä leivinpaperin päälle pellille.
  6. Ripottele sämpylöiden päälle spelttijauhoja. Paista uunin keskitasolla 250 asteessa 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä.
MITÄ PIDIT?
3.29
1 kommentti