Kotivinkki

Yllinkyllin makeat leivokset

0
0

Yllinkyllin makeat leivokset

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Pohja:

  • 250 gvoita tai margariinia
  • ½ dlsokeria
  • 2munankeltuaista
  • 6 dlvehnäjauhoja

Täyte:

  • 200 gvoita tai margariinia
  • 3 dlsokeria
  • 5kananmunaa
  • 2valkuaista
  • 250 gmantelijauhetta
  • 2 tlraastettua appelsiininkuorta

Pinnalle:

  • 1 pkttomusokeria
  • 1appelsiinin mehu (vettä)

Koristeeksi:

  • 1appelsiininkuoren oranssi osa
  • 2 rklsokeria
  • 2 tlvettä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vaahdota pohjan voi tai margariini ja sokeri.

2. Vatkaa seokseen keltuaiset.

3. Sekoita taikinaan vehnäjauhot ja nosta taikina hetkeksi jääkaappiin.

4. Vaahdota täyteen voi tai margariini ja sokeri. Vatkaa munat joukkoon ja lisää sitten mantelijauhe.

5. Pese appelsiini hyvin astianpesuaineella ja kuumalla vedellä. Purista siitä mehu ja raasta toisen puolikkaan kuori. Lisää kuoriraaste seokseen.

6. Kauli pohjan taikina kahden leivinpaperin välissä syvän uunipellin kokoiseksi, ohueksi levyksi.

7. Paista pohjataikinaa leivinpaperin päällä uunipellillä, uunin keskiritilätasolla 225 asteessa noin seitsemän minuuttia.

8. Levitä täyte paistetun pohjan päälle ja jatka paistamista noin 10 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt.

9. Jäähdytä piiras hyvin.

10. Sekoita tomusokeri ja appelsiinimehu hyvin levittyväksi seokseksi. Lisää tarvittaessa vettä.

11. Levitä sokerikuorrute piirakkalevyn päälle ja jätä se kovettumaan.

12. Leikkaa piirakkalevy terävällä veitsellä leivoksiksi.

13. Kuori appelsiinin toisen puolikkaan kuoren oranssi osa kuorimaveitsellä.

14. Leikkaa kuoripalat ohuiksi suikaleiksi ja kiehauta niitä vedessä viisi minuuttia.

15. Valuta kuorisuikaleet, nosta ne takaisin kattilaan, lisää sokeri ja vesi ja keitä kunnes ylimääräinen neste on haihtunut.

16. Koristele leivokset appelsiininkuoren suikaleilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä